Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Последна спирка Аушвиц / Еди де Винд, 2020

Последна спирка Аушвиц / Еди де Винд, 2020
Автор: Еди де Винд
Издател: Сиела
Година: 2020
Наличност: Изчерпан
Цена: 16,90 лв. 12,50 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 60 лв.
Направете заявка

Книгата е в отлично състояние - нова (вземете и с 20% допълнително намаление, докато траят отстъпките от 20%!)

Внимание - това е единствен екземпляр, с временно намаление, което важи само до изчерпване тиража на книгата! Можете да видите всичките предложения от категория "Временни намаления на нови издания до изчерпване на тиража" през менюто на категориите отляво.

формат 210/140 мм 

меки корици

304 стр.

Единственият мемоар, написан в лагера на смъртта. „Описанията на Де Винд на хората и преживяванията им в Аушвиц – на затворниците, на охраната, на оградите, на храната, на татуировките, на душовете и на касапницата – предлагат дълбоко вникване в един човек, който е бил наблюдателен, докато го наблюдават, и който вероятно без дори да има намерение, е съхранил спомените си за момента, когато думите ще победят нацистите, когато техните престъпления е трябвало да бъдат извадени на показ, за да не се допуска да се случат отново.“ Джон Бойн, автор на „Момчето с раираната пижама“ Доколкото е известно, „Последна спирка Аушвиц“ е единственият мемоар, написан в лагера на смъртта. Еди де Винд е лекар, който е изпратен на гибел с любимата му Фридел, а любовта е единствената им опора срещу нацистките зверства. През погледа на Де Винд лагерът оживява такъв, какъвто е бил – най-близкото до ада място на земята, но дори там доброто и надеждата продължават да цъфтят и да носят утеха. Ето затова се навеждам толкова от прозореца към Блок 10, където е тя. Ето затова нейната ръка стиска толкова силно телената мрежа на прозореца й. Ето затова тя обляга глава на дървената рамка. За да не угасне стремежът й към мен, да не угасне копнежът ни към онези обвити в мъгла сини планини.

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2021