Количка
Златна книга Икони от България IX - XIX век

Златна книга Икони от България IX - XIX век

  • Автор: Росица Рангелова
  • Издател Методиеви книги
  • година 2016
  • Наличност: 1
  • 145.00 лв.
  • 115.00 лв.

    Безплатна доставка при поръчки над 60.00лв. за България

"Златна книга Икони от България IX - XIX век" от Росица Рангелова. Книгата е алманах на българската икона, поредното бижу изд. от "Методиеви книги".

Повече от хиляда години по нашите земи се създават уникални образци на християнското изкуство. Някои от тях са изработени в константинополските ателиета, а други в местните иконописни школи. Това безценно наследство от многовековни икони, удостоверяващо безспорния български принос в европейското и световно изкуство, все още не е достатъчно добре познато у нас, а и по света. "Златна книга на българските икони" е един проект на издателство "Методиеви книги", целящ да популяризира по подобаващ и технически иновативен начин прекрасните образци на българската християнска живопис. Изданието представя 106 икони от колекциите на Музея за християнско изкуство Крипта храм-паметник "Св. Александър Невски", Националния археологически институт с музей при БАН, Националния исторически музей, Градска галерия Пловдив, Дарение-колекция и Ателие-колекция Светлин Русев. Автор на текстовете в книгата е доц. д-р Ралица Русева, а селекцията е на издателя Методий Петриков и доц. д-р Ралица Русева.

Книгата е в отлично състояние - нечетен екземпляр, запечатана. 

Безплатна доставка до офис на Еконт в България и до автомат на BOX NOW

формат 340/245 мм; твърди корици; 272 стр.

Единствен екземпляр, с ВРЕМЕННО НАМАЛЕНИЕкоето важи само до изчерпване тиража на книгата и не се комбинира с другите отстъпки и намаления на книжарницата.