Количка
Силата на самоконтрола - Дисциплината е съдба

Силата на самоконтрола - Дисциплината е съдба

  • Автор: Райън Холидей
  • Издател Сиела
  • година 2023
  • Наличност: 1
  • 18.00 лв.
  • 14.40 лв.

    Безплатна доставка при поръчки над 60.00лв. за България

Книгата "Силата на самоконтрола. Дисциплината е съдба" от Райън Холидей е в отлично състояние - нова.

"Ние можем да се борим храбро за правата си, за силата да бъдем господари на самите себе си - и е наше право, - но в крайна сметка това означава да отговаряме за себе си. Защото в противен случай ще отговаря някой друг или нещо друго."

Райън Холидей

В Силата на самоконтрола авторът на Твоето его е врагът Райън Холидей ни дава точната рецепта как да започнем да отговаряме сами за себе си. Защото, както е казал Айзенхауер, свободата означава именно възможност да практикуваме самодисциплина. За да овладеем каквото и да е, първо трябва да овладеем себе си. Да си поставим ясни граници, за да имаме време, физическа и емоционална сила, да постигаме правилния баланс. Това е особено трудно в днешния забързан и изпълнен с възможности за разсейване и оправдания свят.

От тази книга ще научите:

как да пазите силите си и защо перфекционизмът е порок;

защо е толкова важно да можем да казваме не;

защо е важно да спортуваме;

как да преодоляваме болката и да не сме зависими от удоволствията и импулсите;

как да си поставяме реалистични очаквания.

"Чрез дисциплината ние се освобождаваме. Тя е ключът за оковите. Чрез нея се спасяваме", казва Райън Холидей и дава множество примери за велики и популярни личности, успели да надмогнат себе си в трудни моменти: от Епиктет и Марк Аврелий, през Теодор Рузвелт, Чърчил и кралица Елизабет II до Мартин Лутър Кинг и писателката Джойс Каръл Оутс.

Да правим първо трудните неща. Да си подредим бюрото, да ставаме рано, да се наспиваме добре. Да упражняваме тялото и ума си. Да работим без разсейване. Да не водим безсмислени спорове онлайн. Да имаме силата да понасяме собствените си грешки, така че да извличаме от тях поуки, вместо да се укоряваме и да съжаляваме. Тези съвети изглеждат като нещо просто и очевидно. Но именно в това е и трудността - да обърнем достатъчно внимание на простите неща от ежедневието, така че да спестим възможно най-много време и сила за големите предизвикателства по пътя към майсторството.

Книгата е част от поредицата Четирите добродетели на стоицизма на Райън Холидей.

Сиела 2023 г.

Формат 21 х 14 см

меки корици

252 стр.

Тагове: Райън Холидей