Количка
Шантарам - Твърди корици

Шантарам - Твърди корици

  • Автор: Грегъри Дейвид Робъртс
  • Издател Замония
  • година 2023
  • Наличност: 1
  • 58.00 лв.
  • 44.40 лв.

    Безплатна доставка при поръчки над 60.00лв. за България

Ново издание 2023

Книгата "Шантарам" от Грегъри Дейвид Робъртс е ново издание от 2023 г. с твърди корици - в отлично състояние, нова.

Първокласен роман, класика в жанра, творба с невероятна красота.

Пат Конрой

Световен бестселър.

Световният бестселър "Шантарам" е роман с елементи на биография от лудия живот на Грегъри Дейвид Робъртс. Роден в Мелбърн през 1952 г., след разпадането на брака си Дейвид Робъртс развива хероинова зависимост. Извършва 24 банкови обира с пистолет-играчка и само за 3 месеца (1977) успява да задигне 38 000 долара. Наричат го "бандита-джентълмен" заради маниера му да е любезен и да използва думи като "моля" и "благодаря" по време на обирите. Заловен е и получава 19-годишна присъда, която излежава в затвор с максимална степен на сигурност. Две години по-късно успява да избяга от там посред бял ден и се превръща в най-търсения бандит на Австралия.

С помощта на рокерска банда първо бяга за Нова Зеландия..., а след това за Бомбай, Индия, където живее в бордей и помага с медикаменти на най-бедната прослойка на населението. Свързва се с Бомбайската мафия, за която работи години наред. Действа като контрабандист на злато, валута, фалшиви паспорти, които изнася за Нигерия, Заир, Иран, Шри Ланка и др. Участва във войните на муджахидините в Афганистан срещу Съветския съюз. През 1990 г. е заловен окончателно във Франкфурт и е върнат в Австралия за доизлежаване на присъдата си. В затвора Дейвид Робъртс написва своя шедьовър "Шантарам", правата на който продава на филмовата индустрия в лицето на Джони Деп и "Warner Bros"през 2004 г.

Филмът по "Шантарам" на Грегъри Д. Робъртс след години на дълго очакване в крайна сметка излиза под формата на сериал, реализиран от Apple TV през октомври 2022 г.

изд. Замония

Преводач Светлана Комогорова - Комата

Формат 24.5/16.5 см.

872 стр.

Тагове: Шантарам 2023, Грегъри Дейвид Робъртс