Количка
Предимствата на дислексията

Предимствата на дислексията

  • Автор: Брок Л. Айди, Фърнет Айди
  • Издател Сиела
  • година 2024
  • Наличност: 1
  • 27.00 лв.
  • 21.60 лв.

    Безплатна доставка при поръчки над 60.00лв. за България

"Предимствата на дислексията" от д-р Брок Л. Айди и д-р Фърнет Айди - печатно издание на книгата, екземплярът е нов.

В тази преобръщаща стереотипите книга д-р Брок Айди и д-р Фърнет Айди обясняват как и защо хората, диагностицирани с дислексия (а се смята, че те са цели 20% от населението), използват различен стил на учене и усвояване, който може да даде неочаквани предимства както в класната стая, така и в професионалния и личния живот. Като използват своя обширен опит в областта на неврологията и образованието, авторите разкриват как дислектиците не само възприемат писания текст по различен от обичайното начин, но също така се справят отлично с пространственото ориентиране, често откриват неочаквани връзки, които другите пропускат, и демонстрират наистина смайваща креативност.

Знаете ли, че мнозина успешни архитекти, адвокати и инженери, дори прочути писатели, като деца са срещали огромни трудности да се научат просто да четат и пишат?  И най-странното е, че не въпреки, а поради тези проблеми навярно са успели да реализират мечтите си.

Опирайки се на лични истории и съвременни научни изследвания, „Предимството на дислексията“ предоставя безценни съвети на родителите, преподавателите и дислектиците за това как могат да разпознаят и използват силните си страни.

Тази книга показва не просто една нова гледна точка. Тя убедително доказва, че дислексията не е присъда – тя е възможност да бъдеш различен в свят, който цени това повече от всякога!

„Предимствaтa на дислексията“ показва как да се възползвате от дислексията си, вместо да страдате от нея.“

„Таймс“

изд. Сиела 2024 г. Преводач Елена Филипова.

Формат 23 х 16.5 см.

меки корици

392 стр.