Количка
Първият закон (Колекция 1-3)

Първият закон (Колекция 1-3)

  • Автор: Джо Абъркромби
  • Издател Колибри
  • година 2024
  • Наличност: 1
  • 75.00 лв.
  • 55.90 лв.

    Безплатна доставка при поръчки над 60.00лв. за България

Гласът на острието, Преди да увиснат на въжето, Последният довод на кралете

"Първият закон (Колекция - книга 1-3)" от Джо Абъркромби. Печатно издание - всяка книга от трилогията е нова.

Книга 1. Гласът на острието, 480 стр.

Книга 2. Преди да увиснат на въжето, 519 стр.

Книга 3. Последният довод на кралете

изд. Колибри 2024 г. Превод Александър Ганчев.

„Гласът на острието“ дава началото на едно приключение в брилянтно замислен свят, който едновременно плаши и очарова. Логън Деветопръстия, инквизитор Санд дан Глокта, капитан Джизал дан Лутар и Първият магус Баяз са част от героите в този свят, а първата си среща с тях ще помните винаги. И няма да имате търпение за следващата.

"Преди да увиснат на въжето": Как се защитава един цял град, подложен на обсада, когато врагът те превишава многократно по численост, а от твоята страна на стената виждаш само предатели? Инквизитор Глокта не би се поколебал да побегне, ако нямаше онзи неприятен проблем с ходенето...

Същевременно най-некадърният командир от армията на Съюза получава командването на най-зле обучената и екипирана дивизия в Англанд, но иронията на съдбата не свършва с това просто да го постави в грешния момента на грешното място. Първият магус повежда странна група от авантюристи през руините на миналото.

Най-мразената жена от южния континент, най-страховитият мъж от Севера и най-арогантният победител в Турнира, който Съюзът някога е виждал, трябва да намерят начин да изпълнят грандиозния му замисъл, без преди това да се избият помежду си. Тайните от миналото ще бъдат разбулени. Кървави битки ще бъдат спечелени и изгубени. На заклетите врагове ще им бъде простено... но не и преди да увиснат на въжето.

"Последният довод на кралете": Краят наближава. Но изходът на войната в Севера е все така неясен. Кралят на северняците отстоява здраво позициите си и само един човек е в състояние да го спре. Най-добрият му приятел и най-стар враг: време е Кървавия девет да се завърне у дома. Убеден, че начинанието не си струва болката и страданието, Джизал дан Лутар е готов да се откаже от преследването на слава и почести и да се оттегли от войнишкия живот, за да заживее с любимото момиче. Любовта обаче се оказва не по-малко болезнена, а славата има онзи неприятен навик да връхлита, когато човек най-малко я очаква.

Далеч от бойното поле, в столицата на Съюза, тече друга битка. Без остриета и брони, но не по-малко жестока и кървава. Дните на бляскави кавалерийски атаки са отдавна зад гърба на началник Глокта, но за негов късмет в тази война оръжието в ръка не е от значение. С изнудване, заплахи и мъчения той е не по-малко смъртоносен. Престолът на върховния крал на Съюза се клати. Останалият без наследници Гуслав V е на смъртно легло и над кралството надвисват нови заплахи - селячеството се бунтува, а главите на благородническите фамилии протягат алчни ръце към короната. Спасяването на света е в ръцете на Първия магус.

Формат 21 х 14.5 см. 

меки корици

1540 стр.