Количка
ИЗЧЕРПАНО
Основи на икономиката [Т. Соуел]

Основи на икономиката [Т. Соуел]

  • Автор: Томас Соуел
  • Издател Изток-Запад
  • година 2024
  • Наличност: Изчерпан
  • 0.00 лв.

    Безплатна доставка при поръчки над 60.00лв. за България

Разумен пътеводител в икономиката

Купете "Основи на икономиката. Разумен пътеводител в икономиката." (Печатно издание. Книгата е нова) от Alba-books на най-ниска цена.

изд. Изток-Запад 2024 г. Преводач Стефан Р. Мазаджиев.

Най-съществената разлика между книгата на известния икономист Томас Соуел и други книги за икономиката е, че в нея основните икономическите принципи са обяснени на разбираем език, без икономически жаргон и без математически уравнения. Принципите на икономиката са илюстрирани с ярки примери, подбрани от цял свят и различни векове на писаната човешка история. Авторът показва как да се анализират и критикуват икономическите политики, не според първоначално прокламираните цели, а по отношение на това какви стимули за действие на хората създават тези политики. Книгата е първи избор за всеки, който иска да разбере как функционират различните икономически системи. Настоящото издание включва и глава, която обяснява причините за големите различия в богатството и доходите между различните нации. Фундаменталната идея на книгата е „ученето на икономика да не бъде объркващо, а да отваря очите“.

„Основи на икономиката“ е ценна не само за широката общественост; би била от полза и за юристи, политици, а също и за икономисти.

Уошингтън Таймс

Формат 25 х 18 см.

твърди корици

736 стр.