Количка
Направи си рай

Направи си рай

  • Автор: Мариуш Шчигел
  • Издател Паракос
  • година 2018
  • Наличност: 1
  • 18.00 лв.
  • 14.00 лв.

Този продукт е част от кампанията ЧЕРЕН ПЕТЪК 2022 с намаления от 30% до 80% - цената е крайна и не подлежи на допълнителни отстъпки.

Това е единствен екземпляр, с ВРЕМЕННО НАМАЛЕНИЕкоето важи само до изчерпване тиража на книгата и не се комбинира с другите отстъпки и намаления на книжарницата.

Книгата е в много добро състояние.

формат 210/140 мм

меки корици

274 стр.

"Направи си рай" разказва за всичко, свързано с чешката култура, което очарова автора. Това е културата на радостта и тъгата, където смехът има за цел да замаскира трагичната безпомощност. Книгата е това, "което ме е развълнувало и запленило през последните десет години, откакто за първи път пристигнах в тази страна […] това е книга за симпатията на представител на една страна към друга страна". Резултатът е смесица от личен дневник, есе и репортаж. Неведнъж авторът сам изтъква, че текстът не е обективен, а е преди всичко книга за една страна, която го очарова. За разлика от "Готланд", където авторът се фокусира върху чешката култура между 1882 и 2003 г., "Направи си рай" се ограничава само и единствено върху днешните чехи. Това е историята на народ, създал културата си, за да се пребори с депресията. Мариуш Шчигел (1966 г.) е писател и журналист, известен с художествените си репортажи, както и с проучванията си върху чехословашките и най-вече чешките култура и начин на живот. Издал е шест книги, преведени на 14 езика, и работи за седмичника "Газета виборча". Основава институт за репортаж във Варшава, който организира семинари и обучение за журналисти. С романа си "Готланд" придобива широка популярност и печели литературната награда на Европейския съюз.