Количка
[Мистериите на Кремль - Зад кулисите на III интернационал 1929

[Мистериите на Кремль - Зад кулисите на III интернационал 1929

  • Автор: Морис Лапорт
  • Издател София - Съгласие
  • година 1929
  • Наличност: 1
  • 480.00 лв.

    Безплатна доставка при поръчки над 60.00лв. за България

Книгата "Мистериите на Кремъл [Кремль] - Зад кулисите на III интернационал", Първо българско издание от 1929 г. е разказана в първо лице жива история на ранния комунистически режим в Русия.

Морис Лапорт е основател на "Съюза на френската комунистическа младеж", бивш член на Централния комитет на Френската комунистическа партия и делегат в Москва на конгресите на Коминтерна.

Комунистическият интернационал, известен със съкращението Коминтерн и като Трети интернационал, е обединение на комунистически партии от цял свят, признаващи марксизма-ленинизма за своя водеща идеология. Третият интернационал съществува от 1919 г. до 1943 г., със седалище в Москва. Обявява се за продължител на Първия интернационал и на марксисткото крило във Втория интернационал. Повече - в Комунистически интернационал от Уикипедия.

Оригинално френско издание: "Les mystères du Kremlin (Dans les Coulisses de la IIIe Internationale et du Parti Français)", Paris, La Renaissance Moderne, 1928

Заглавие ан руски: «Тайны Кремля. За кулисами III-го Интернационала» 

Екземплярът е пълен, в добро общо състояние - с леко, но видимо износване на ръбовете и леко потъмняване на оригиналните издателски меки корици. Рядък и много ранен български превод на тази емблематична антисъветска, но и въобще антикомунистическа книга. Изданието попада в списъка на Фашистката литература и бива инкриминирано и унищожавано след 9 IX 1944 г.

От ориг. Д. А., Д. А. Г. София - Съгласие 1929 г.

20х13 см

178 стр.

Тагове: Мистериите на Кремъл Кремль, Морис Лапорт