Количка
Материалният свят

Материалният свят

  • Автор: Ед Конуей
  • Издател Бард
  • година 2024
  • Наличност: 1
  • 24.99 лв.
  • 19.99 лв.

    Безплатна доставка при поръчки над 60.00лв. за България

Таен свят, който рядко виждаме. Веществена история на нашето минало и бъдеще.

"Материалният свят - Таен свят, който рядко виждаме" от Ед Конуей е книга за веществената история на нашето минало и бъдеще.

Пясък, сол, желязо, мед, петрол и литий. Те изграждат нашия свят и те ще преобразят бъдещето ни.

Това са шестте най-важни материали в човешката история. Те са ни извели от Тъмните векове в настоящето. Те захранват нашите компютри и телефони, изграждат домовете и офисите ни и създават животоспасяващи лекарства. А повечето от нас ги приемаме за даденост.

В книгата си Ед Конуей обикаля света – от горещите дълбини на най-дълбоката мина в Европа до безупречно чистите фабрики за чипове в Тайван и зловещите зелени солници, от които се добива литий, за да ни покаже един таен свят, който рядко виждаме. Като разкрива истинското чудо на тези вещества, той следва умопомрачаващите пътувания, чудодейните процеси и малко известните компании, които превръщат суровите материали, от които имаме нужда всички ние, в изумително сложни продукти.

Книгата е отлично състояние - нова.

Докато се борим с климатичните промени, енергийните кризи и заплахата от нов световен конфликт, Конуей показва защо тези вещества са по-важни от всеки друг път и как скритата битка за контрол върху тях ще оформи нашето геополитическо бъдеще. Това е историята на цивилизацията, нашите амбиции и слава, иновации и апетити, погледната от нова гледна точка – буквално от земята нагоре.

Материалният свят. Ед Конуей. Бард 2024 г.

21 х 14 см

меки корици

448 стр.

Тагове: Ед Конуей