Количка
КГБ. Истинската история на съветските тайни служби

КГБ. Истинската история на съветските тайни служби

  • Автор: Бернар Льоконт
  • Издател Кръг
  • година 2023
  • Наличност: 1
  • 20.00 лв.
  • 15.99 лв.

    Безплатна доставка при поръчки над 60.00лв. за България

Книгата "КГБ. Истинската история на съветските тайни служби" от Бернар Льоконт е в отлично състояние - нова.

Абревиатурата КГБ е синоним на кървави тайни, смразяващи убийства и тотално незачитане на човешкия живот и гражданските права. През годините съветските тайни служби овладяват дезинформацията до съвършенство и подчиняват напълно изкуствата, науката, религията, образованието, медиите, полицията, армията и всички етнически малцинства. КГБ бързо изплита и международни мрежи, чиито конци дърпа до ден днешен, като прониква в живота на цели нации.

В настоящата книга френският журналист Бернар Льоконт разказва страшната история на КГБ – истинска държава в държавата. Дзержински, Ягода, Ежов, Берия са само част от главните герои на кървавата машина за репресии, която се разкрива пред нас. Не са пропуснати, разбира се, и нейните подчинени чекисти с квотите им за арести, екзекуции и разстрели, които смазват милиони човешки съдби, следят, подслушват и преследват. Но системата не пощадява и палачите, защото всеки нов ръководител на политическата полиция брутално елиминира предшественика си в чистки, преминаващи и през лидерите на Комунистическата партия.

„КГБ. Истинската история на съветските тайни служби“ детайлно и увлекателно разказва за войната на тихия фронт не само в Русия, но и в чужбина, за изумителното невидимо влияние на КГБ в световната история, за дълбочината на проникването ѝ в демократичния свят.

Преводач Гриша Атанасов. Кръг 2023 г.

Формат 23.5 х 16.5 см.

меки корици

272 стр.

Тагове: Бернар Льоконт