Количка
Как открихме света - Маргарет Синг

Как открихме света - Маргарет Синг

  • Автор: Маргарет Синг
  • Издател Световна библиотека
  • година 2022
  • Наличност: 1
  • 49.90 лв.
  • 39.90 лв.

    Безплатна доставка при поръчки над 60.00лв. за България

От древността до покоряването на Еверес

„Как открихме света - От древността до покоряването на Еверест“ на Маргарет Синг е книга класика за Великите географските открития!

Книгата предлага и визуална представа за опознаването на света от най-древни времена до откриването на Южния полюс, а след това – и до покоряването на Еверест. Ще се насладите на многобройни исторически карти, гравюри, миниатюри, картини и фотографии, в които оживяват образите от този вълнуващ разказ. Как открихме света? Как нашите представи за него еволюират от библейските времена, когато тъмнина обгражда Едем, до съвременното си състояние? От пътешествията на финикийци, египтяни, гърци и римляни, през поклоненията до Йерусалим, търговските кервани на Средновековието и епохата на Великите географски открития до епичното проучване на Африка и полярните области Маргарет Синг ни предава увлекателно епос с несравними мащаби. Неговите герои са невъобразимо решителни, преследващи мечтите си с цената на всичко, в безброй случаи и на собствения си живот. Те вярват, че „няма море, което да не може да се покори, нито земя, която да не може да се прекоси“. Увлекателно четиво за всички възрасти с повече от 380 великолепни илюстрации и карти. Книгата може да бъде и чудесен помощник за учениците. Приятно пътешествие през удивителните географски открития!

Екземплярът е в отлично състояние - нов и с ВРЕМЕННО НАМАЛЕНИЕкоето важи само до изчерпване тиража на книгата и не се комбинира с другите отстъпки и намаления на книжарницата.

формат 240/160 мм; твърди корици; 576 стр.

Тагове: Как открихме света, Маргарет Синг, Великите географски открития, От древността до покоряването на Еверест