Внимание - в този сайт albabooks.com не се предлагат безплатни продукти.

Нулевите цени означават липса на наличност.

Продуктите  от категориите "Подарък" с цени 0.01 лв., можете да поръчате само при поръчки над 30.00 лв. и то не повече от 1 подарък на всеки 30.00 лв. -  това е изрично посочено в описанието на всеки "Подарък". Ако поръчате "Подаръци", без поръчката да отговаря на тези условия или повече подаръци от полагаемото, Вашата поръчка може да бъде изтрита автоматично.

Минималната стойност на поръчка за изпращане е 5.00 лв. (пет лева)

АБВ Букс ЕООД  (наричан по-долу "Доставчик"), като създател и собственик на този интернет сайт alba-books.com ви дава право да зареждате и разглеждате всички материали, които са публикувани в този Web сайт (наричан по-долу "Сайт") само за лична употреба с нетърговска цел, при условие че спазвате и се съобразявате с всички авторски права и съответните означения. Не се разрешава материалите на този Сайт да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет сайт материали в други сайтове е забранена. Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.
Права и отговорности на страните
Материалите и услугите в този Сайт са ограничени само до посочените условия за тях без да се осигуряват каквито и да е гаранции вкл. търговски и целеви. Задълженията на alba-books.com по отношение на продуктите и услугите, които се предлагат в този сайт се управляват от съответните споразумения с вносителите и/или дистрибуторите на предстаяните продукти и нищо в този Сайт не може да ги промени. Също така albabooks.com не поема гаранция за точността и целостта на публикуваните материали, софтуера или услугите на този Сайт. alba-books.com  има право по всяко време и без предупреждение на прави промени в публикуваните материали, услуги и цени. Някои от публикуваните материали може да бъдат остарели , като alba-books.com не поема отговорност да ги актуализира. Някоя от информацията публикувана в този Сайт е възможно да се отнася до продукти , услуги или програми, които не се предлагат и не са достъпни в момента. За повече информация за наличните продукти се свържете с нас на посочените координати за контакти.

Ограничение на отговорността
alba-books.com, неговите доставчици или трети лица не носят никаква отговорност при никакви обстоятелсва за каквито и да е щети вкл. , но не само щети от пропуснати ползи, от загуба на информация или др. произтекли от употребата, невъзможността за употреба или резултатите от употребата на този Сайт, като това е независимо от съществуването или несъществуването на предупреждение спрямо albabooks.com за възможност да възникнат такива вреди. В случай , че в следствие на използването на този Сайт, или материали от него от ваша страна доведе до възникването на вреди, за които е необходим ремонт, сервизиране или поправка оборудване или информация ВИЕ поемате цялата отговорност и всички разходи свързани с отстраняването на нанесените вреди.
 

Използване на софтуер

Наличният Софтуер , който е достъпен чрез публикувани препратки от този Сайт е под закрилата на авторското право и е собственост на съответните производители и/или техните доставчици и партьори. Моля преди употребата на софтуера се запознайте с условията за ползване определени от неговите собственици.


Информация от потребителите

albabooks.com не иска да получава конфиденциална или защитена информация от вас чрез този Сайт. Всички материали, информация и други съобщения, излъчени или изпратени от този Сайт, ще се считат за неповерителни и непредставляващи предмет на права. Работата с личната информация, която Вие по желание можете да изпратите до alba-books.com  с цел получаването на продукти или услуги, предлагани от този сайт е под закрилата нa Закона за защита на личните данни. Нямате право да излагате или изпращате от или към този уеб сайт каквато и да е незаконна, обидна, клеветническа, неприлична, порнографска или друга информация, която е в нарушение с действащите закони. alba-books.com  използва личната информация, с цел да установи по-добре вашите нужди и интереси и така да можем да ви предоставим услуги с по-добро качество. В някои случаи ние използваме изпратената от Вас информация, за да ви помогнем да заявите дадена поръчка или да изпълните дадена транзакция, да поддържаме контакт с вас, да ви информираме за наши продукти, услуги и оферти, да персонализираме промоционални оферти.
Ние не продаваме и не отдаваме под наем, на лизинг или по какъвто и да е друг начин изпратената от Вас лична информация на трети лица..
 

Мнения за стоки

В страниците на този интернет сайт е предвидена възможност потребителите да публикуват мнения относно предлаганите стоки. alba-books.com не поема по никакъв начин и при никакви обстоятелства отговорност за верността на публикуваната информация и коректността и отговорността на потребителите публикували мненията. Отговорност за верността на публикуваната информация се носи изцяло от потребителите, които са публикували информацията. alba-books.com си запазва правото да изтрива мнения, които не са по темата или не са на Български език. При проблеми и жалби, използвайте формата за ВРЪЗКА С НАС най-горе в сайта.

Препратки към други Уеб сайтове собственост на трети лица

Наличните препратките от този Сайт към Web сайтове собственост на трети лица са предоставени единствено и само за ваше удобство. Ако използвате тези препратки, вие ще излезете от този сайт. alba-books.com не контролира тези сайтове на тези лица и не поема никаква отговорност за никой от тях или тяхното съдържание. По този начин alba-books.com по никакъв начин не налага и не препоръчва тези сайтове на трети лица , нито информацията публикувана в тях. При посещението си в някои от тези сайтове, вие правите това изцяло на своя отговорност и на свой риск.

Препратки към този уеб сайт

Вие Можете да създавате препратки към този Сайт от други сайтове, но само според като приемете условия на alba-books.com. За повече информация по този въпрос, моля да се свържете с нас на посочените координати.

Промяна на цени

alba-books.com има правото да променя цените по свое усмотрение по всяко време без да дължи предварително уведомяване на потребителите. Поръчаните продукти могат да бъдат запазени без капаро не повече от 3 работни дни. При наличие на платено капаро, срокът на запазване е предмет на договаряне. Потребителят е длъжен да заплати цената която е била актуална по време на сключване на договора. При допуснати технически грешки в публикуването на сайта, alba-books.com има правото да откаже изпълнението на договора и не дължи обещетение по никакъв начин на потребителя, освен да възстанови сумите платени от потребителя, ако има такива.
Съобщението за намалени цени е с поставяне на новата цена до старата която е зачертана . Ако не е посочен срок на намалената цена, тази цена важи до изчерпване на количествата, но не повече от 1 месец или 6 месеца когато е при условия по чл.66 ал.2 от ЗЗП.

Права и задължения съгласно Закона за защита на потребителите

Съгласно ЗЗП ние от albabooks.com сме длъжни и Ви предоставяме свободно следната информация:

    * 1. основните характеристики на стоките са изписани подробно в страницата за представяне на всеки продукт

    * 1.1. състоянието на продуктите съответства на критериите за "употребявани" стоки, освен ако изрично не е упоменато, че изглеждат "Нови". 

    * 2. цената на стоките е изписана С ВКЛ. ДДС на страниците за представяне на съответния продукт.
    * 3. стойността на транспортните разходи за доставка, които НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ в цената на стоките можете да видите в рубриката Срокове и Доставка.

    ** 3.1. Доставката е безплатна (при условия, които можете да видите в рубриката Срокове и Доставка) при крайна стойност 60.00 и повече лева след начисляването на отстъпките.

    Пример за "Безплатна доставка" 

Поръчвате книги например за 61 лв. и с "Плащане" продължавате към завършване на поръчката. Страницата на поръчката ви изписва:

"Междинна сума   61.00 лв.

 Еконт - доставка до офис  0.00 лв. (ако сте избрали доставка до офис на Еконт)

 Общо 61.00 лв."

Така крайната сума, която ще заплатите общо с доставката, е точно 61.00 лв. Тази сума от 61.00 лв. е сбор от "Наложен платеж" и "Доставка". Когато получавате пратката си от Еконт, ще платите (около) 56.00 лв. "Наложен платеж" и (около) 5.00 лв. "Доставка". Но тяхната обща сума е равна на 61.00 лв., защото ние сме поели доставката, като сме приспаднали нейната стойност от Наложения платеж. Съответно ние ви издаваме документ (касов бон или фактура) на стойността на Наложения платеж - в случая за 56.00 лв., а Еконт (касов бон или фактура) - на стойността на Доставката (в случая 5.00 лв.). Книжарница АлбаБукс не печели от и съответно не издава документ за "доставка", защото тази услуга се извършва от Еконт и се заплаща на тях.

    ** 3.2. Минималната сума на поръчка за изпращане с доставка е 5.00 лв.

    * 4. Ние не добавяме никаква допълнителна стойност при използването на представените средства за комуникация с нас.
    * 5. Начините за Доставка са описани подробно в Срокове и Доставка.
    * 6. Плащането на стоките е съобразено с чл.93 ал.1 на Закона за задълженията и договорите (ЗЗД), за което се получава съответния документ.

Отказ от стоката

Отказ от стоката

Вие като потребители имате право да се откажете от поръчаните стоки в срок от 7 дни от получаване на стоката в случай , че те не са използвани, не е нарушавана цялоста на опаковката им и във вида, в който е получена и условията по чл.55 от ЗЗП, като в този случай се съгласявате да заплатите цената на доставката при връщането им.

При констатация на дефектен продукт до 24ч. от получаването му и при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката, ние се ангажираме той да бъде подменен с нов съгласно гаранционните условия на съответната фирма производител или да възстановим заплатените от Вас стойност на стоката, съгласно чл.55 от ЗЗП.

    * може да сочи към съдържание на alba-books.com, но не и да го копира;
    * не трябва да създава рамки на браузъра или граници около съдържание на alba-books.com;
    * не трябва да посочва неявно, че alba-books.com налага или препоръчва него или продуктите му;
    * не трябва да дава невярна информация за продуктите или услугите на alba-books.com
    * не трябва да съдържа информация, която може да се определи като неподходяща, обидна или спорна, а само информация, подходяща за всички възрастови групи