Количка
Хиляда и една нощ 1-2 [2023]

Хиляда и една нощ 1-2 [2023]

  • Автор: Арабски приказки и легенди
  • Издател Труд
  • година 2023
  • Наличност: 1
  • 100.00 лв.
  • 79.99 лв.

    Безплатна доставка при поръчки над 60.00лв. за България

Колекция "Златна класика" на изд. Труд

Книгата "Хиляда и една нощ (1001) Том 1-2 - комплект" е пълно луксозно издание от 2023 г. в два тома с твърди корици и кожени гърбове.

Хиляда и една (1001) нощ” възниква в приблизително сегашния си вид някъде в края на ХІІІ и началото на ХІV в. През различните периоди към основния текст са били прибавяни нови разкази, отпадали са други или части от тях, всеки разказвач е разширявал или стеснявал текста според собствения си вкус и разбиране. Затова и често наричат “Хиляда и една нощ” арабска средновековна енциклопедия. А арабският свят е океан – никой не може да го изпие. “Хиляда и една нощ” е най-лесният и приятен начин обаче, да се гмурнем в него. Във вълшебния свят на Шехеразада, Али Баба, Синдбад и Аля ад-Дин, където можем да се насладим на приказни тайнства и поуки, вдъхновили цялото класическо и модерно изкуство. Текстът в двутомниците е представен в оригиналния му, най-пълен вид, обогатен с многобройните песни и стихове, съпътстващи приказките.

Пълен и нецензузиран текст в блестящия превод от арабски на Киряк Цонев и Славян Русчуклиев.

Колекция "Златна класика" на изд. Труд

Екземпляр - комплект в отлично състояние, фабрично запечатан във фолио (бялата лента е отблясък от фолиото).

Внимание - ВРЕМЕННО НАМАЛЕНА ЦЕНАкоято важи само до изчерпване тиража и не се комбинира с другите отстъпки и намаления на книжарница Алба.

Формат 22/16 см.

1800 стр.

Доставката е безплатна само до автомат на BOX NOW

Тагове: Хиляда и една нощ 1001 1-2 2023