Количка
ИЗЧЕРПАНО
Диалектическа поведенческа терапия / Матю Маккей, Джефри С. Уд, Джефри Брантли

Диалектическа поведенческа терапия / Матю Маккей, Джефри С. Уд, Джефри Брантли

  • Автор: Матю Маккей, Джефри С. Уд, Джефри Брантли
  • Издател Изток-Запад
  • година 2023
  • Наличност: Изчерпан
  • 0.00 лв.

    Безплатна доставка при поръчки над 60.00лв. за България

Книгата "Диалектическа поведенческа терапия" от Матю Маккей, Джефри С. Уд, Джефри Брантли е в отлично състояние - нова.

Пълно ръководство за всички основни умения в ДПТ – изцяло ревизирано и допълнено! "Завладяват ли ви понякога неконтролируеми емоции като тъга, гняв, срам? Преживявате ли крайни промени в настроенията, които ви пречат на работата и връзките, саботирайки всичко постигнато? Диалектическата поведенческа терапия (ДПТ) е мощно и доказано ефективно средство, което може да ви помогне да развиете нужните умения за постигане на трайно емоционално равновесие. Изцяло ревизиран и допълнен, този наръчник е помогнал на над половин милион читатели да придобият основните умения, свързани с ДПТ: устойчивост на стрес, осъзнатост, емоционална регулация и междуличностна ефективност. Ще откриете упражнения, които ще ви покажат стъпка по стъпка как да управлявате емоциите си, без да губите контрол, да реагирате деструктивно или да избухвате срещу околните. Ще откриете също и нови глави за състраданието към себе си и за когнитивните репетиции – умствена подготовка за ситуации, които ви карат да реагирате емоционално. Независимо дали искате да постигнете емоционален баланс за себе си, или сте професионалист в областта на психичното здраве, търсещ ресурси за клиентите си, това ясно и практично ръководство съдържа всичко, което ви е необходимо – и то на едно място. Никой не се ражда с умение да управлява емоциите си. Този наръчник е пътна карта как да подобрите емоционалното си състояние и да повишите своята емоционална интелигентност. Лесен за четене и лесен за ползване – с нови техники и стратегии за справяне с интензивните емоции и развиване на състрадание към себе си и другите".

Кратка история: Диалектическата поведенческа терапия ДПТ (на английски: Dialectical behavior therapy, DBT) е основана на доказателства психотерапия, която започва с опит за лечение на личностни разстройства и междуличностни конфликти. Доказателствата сочат, че ДПТ може да бъде полезна при лечение на разстройства на настроението и суицидни идеи, както и за промяна на поведенчески модели като самонараняване и употреба на субстанции. ДПТ се превърна в процес, в който терапевтът и клиентът работят със стратегии, ориентирани към приемане и промяна, и в крайна сметка ги балансират и синтезират – сравнимо с философския диалектически процес на теза и антитеза, последвани от синтез. Този подход е разработен от Марша М. Линехан, изследовател по психология във Вашингтонския университет. Тя определя диалектиката като „синтез или интеграция на противоположности“. ДПТ е предназначен да помогне на хората да повишат своята емоционална и когнитивна регулация, като научат за задействащите механизми, които водят до реактивни състояния и като им помогне да преценят кои умения за справяне да приложат в последователността от събития, мисли, чувства и поведение, за да помогнат за избягване на нежелани реакции. ДПТ израства от поредица от неуспешни опити за прилагане на стандартните протоколи за когнитивна поведенческа терапия (КПТ) от края на 70-те години на XX век към хронично суицидни клиенти.

 Единствен екземпляр, с ВРЕМЕННО НАМАЛЕНИЕкоето важи само до изчерпване тиража и не се комбинира с другите отстъпки и намаления на книжарница Алба.

формат 230/160 мм; твърди корици; 336 стр.