Количка
Невидимата дъга

Невидимата дъга

  • Автор: Артър Фърстенбърг; Arthur Firstenberg
  • Издател Дилок
  • година 2022
  • Наличност: 1
  • 60.00 лв.
  • 49.90 лв.

    Безплатна доставка при поръчки над 60.00лв. за България

История на електричеството и живота

В книгата „Невидимата дъга“ Артър Фърстенбърг проследява историята на електричеството от началото на XVIII век до наши дни, доказвайки убедително, че много екологични проблеми, както и основните заболявания на индустриализираната цивилизация – сърдечни заболявания, диабет и рак – са свързани с електрическо замърсяване.

Книгата е в отлично състояние - нова.

През последните 220 години обществото е развило универсалната вяра, че електричеството е „безопасно“ за човечеството и планетата. Ученият и журналист Артър Фърстенбърг разбива това убеждение, като разказва историята на електричеството по начин, по който никога не е била разказвана досега – от гледна точка на околната среда – като описва в детайли ефектите, които този основен градивен елемент на обществото има върху нашето здраве и нашата планета.

История на електричеството и живота. Оригинално заглавие: "The Invisible Rainbow: A History of Electricity and Life" by Arthur Firstenberg.

„Малко хора днес са в състояние да обхванат цялата научна тема и да я представят по изключително увлекателен начин... Фърстенбърг направи точно това с един от най-належащите, но пренебрегвани проблеми на нашата технологична ера.“ – д-р БРАДЛИ ДЖОНСЪН, Amen Clinic, San Francisco

„Истински Шедьовър.“ – Силия Фарбър, разследващ журналист

„Тази основополагаща книга... ще преобрази вашето разбиране... за въздействието на електричеството и радиочестотите върху околната среда и здравето ни.“ – Paradigm Explorer

През 1889 г. започва хармоничната радиация от електропроводите. От тази година насам магнитното поле на Земята носи отпечатъка на честотите на електропроводите и техните хармоници. Точно през онази година природната магнитна активност на Земята започва да се потиска. Това е повлияло върху целия живот на Земята. Началото на епохата на електропроводите активира грипната пандемия от 1889 г. 

През 1918 г. започва радиоепохата. Началото ѝ се поставя от строежа на стотици мощни радиостанции на LF (ниски: 30–300 kHz) и VLF (много ниски: 3–30 kHz) честоти – честотите, които гарантирано променят най-силно магнитосферата. Началото на радио епохата активира пандемията от Испански грип от 1918 г.

През 1957 г. започва епохата на радарите. Началото ѝ бележи строежът на стотици мощни радарн и станции за ранно предупреждение, които замърсяват високи географски ширини на северното полукълбо, изхвърляйки милиони ватове микровълнова енергия към небето. Нискочестотните компоненти на тези вълни пътуват по линиите на магнитното поле към южното полукълбо, замърсявайки и него. Началото на епохата на радарите активира пандемията от Азиатски грип през 1957 г.

През 1968 г. започва сателитната епоха. Началото ѝ е възвестено от изстрелването на десетки сателити, чиято излъчвателна мощност е относително слаба. Тъй като вече са в магнитосферата обаче, те имат също толкова голям ефект върху нея, колкото малкото количество радиация, която успява да проникне в нея от източници на Земята.

Началото на сателитната епоха активира пандемията от Хонконгски грип от 1968 г.

Другите два крайъгълни камъка на технологията – началото на безжичната епоха и активирането на Програмата за високочестотни активни изследвания на полярното сияние (HAARP ) – са много съвременни и ще бъдат обсъдени по-нататък в книгата.

Съдържание

ПРОЛОГ 7

ЧАСТ 1 8

1.  УЛОВЕН В БУТИЛКА 9

2.  ГЛУХИТЕ ДА ЧУЯТ И КУЦИТЕ ДА ПРОХОДЯТ 14

3.  ЕЛЕКТРИЧЕСКА ЧУВСТВИТЕЛНОСТ 21

4.  ПЪТЯТ, КОЙТО НЕ Е ИЗБРАН 28

5.  ХРОНИЧНА ЕЛЕКТРИЧЕСКА БОЛЕСТ 30

6.  ПОВЕДЕНИЕТО НА РАСТЕНИЯТА 40

7.  ОСТРА ЕЛЕКТРИЧЕСКА БОЛЕСТ 44

8.  МИСТЕРИЯТА НА ОСТРОВ УАЙТ 53

9.  ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА ОБВИВКА НА ЗЕМЯТА 62

10.  ПОРФИРИНИТЕ И ОСНОВАТА НА ЖИВОТА 71

ЧАСТ 2 84

11.  РАЗДРАЗНЕНО СЪРЦЕ 85

12.  ТРАНСФОРМАЦИЯТА НА ДИАБЕТА 105

13.  РАК И УМИРАНЕ ОТ ГЛАД 122

14.  АНАБИОЗА 139

15.  ИСКАШ ДА КАЖЕШ, ЧЕ МОЖЕШ ДА ЧУЕШ ЕЛЕКТРИЧЕСТВОТО? 146

16.  ПЧЕЛИ, ПТИЦИ, ДЪРВЕТА И ХОРА 169

17.  В ЗЕМЯТА НА СЛЕПИТЕ 190

БЕЛЕЖКИ 206

ЛИТЕРАТУРА 221

ИНДЕКС 319

ЗА АВТОРА 320

 Единствен екземпляр, с ВРЕМЕННО НАМАЛЕНИЕкоето важи само до изчерпване тиража и не се комбинира с другите отстъпки и намаления на книжарница Алба.

формат 240/180 мм; твърди корици; 512 стр.Тагове: Артър Фърстенбърг