Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Библия сиреч Священното Писание на Вехтия и Новия Завет / А. Х. Бояджиян, 1908

Библия сиреч Священното Писание на Вехтия и Новия Завет / А. Х. Бояджиян, 1908
Библия сиреч Священното Писание на Вехтия и Новия Завет / А. Х. Бояджиян, 1908 Библия сиреч Священното Писание на Вехтия и Новия Завет / А. Х. Бояджиян, 1908
Автор: Анонимен
Издател: В книгопечатница на А. Х. Бояджияна
Година: 1908
Наличност: 1
Цена: 250,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 60 лв.

Книгата е в добро състояние - протриване на платното на кориците, но много добро книжна тяло (вземете с безплатна доставка и 20% по-евтино, докато траят отстъпките!).

Изданието е отпечатано в същата книгопечатница като първото българско издание от 1871 г. и вероятно се касае за същия превод под общата ред. на Петко Р. Славейков. 1871 г. е първото пълно българско издание на Библията – Стар и Нов завет. Тук Старият завет на български е издаден в пълен текст за първи път, а Новият завет представлява осъвременена редакция на Новия завет на Неофит Рилски (чието първо издание излиза 1840 и бива почти изцяло унищожено по нареждане на Цариградския патриарх). Върху новата редакция работят Петко Рачев Славейков Н. Михайловски, А. Лонг, Илайъс Ригс и Христодул Костович. Това първо пълно издание на Библията е  финансирано от Американското Библейско общество и Джон Лонг. За значението на това дело пише синът на Петко Славейков, Пенчо Славейков: „Преводът на Библията тури край на езиковата безредица, на боричкането на разните наречия за първенство и се установи литературният език. След появяването на Библията на бял свят заглъхват разприте между разните български говори и източнобългарският говор става общ език за всички ратници на мисълта и националното съзнание“.

формат 170/120 мм

твърди корици

1363 стр.

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2021