Количка
Банкстер. Накъде текат медът и млякото [Хано Фоленвайдер]

Банкстер. Накъде текат медът и млякото [Хано Фоленвайдер]

  • Автор: Хано Фоленвайдер
  • Издател Дилок
  • година 2017
  • Наличност: 1
  • 16.00 лв.
  • 12.80 лв.

    Безплатна доставка при поръчки над 60.00лв. за България

Книгата "Банкстер. Накъде текат медът и млякото" от Хано Фоленвайдер е в ново състояние.

Бивш частен банкер проговаря.

Млад мъж, едва 20-годишен, току-що завършил университета и пълен с енергия, заминава за Цюрих с една-единствена цел: да стане банкер и да спечели големи пари. Онова, което в началото не предполага: още от първия ден неговите шефове и ментори го подготвят за по-високо ниво и стъпка по стъпка го въвеждат в международните кръгове на банкстерите.

Тази книга е написана от човек, който в стремежа си към парите и властта твърде рано се сблъсква с неща, които хората на неговата възраст познават само от холивудските филми. С дързък младежки стил той ни въвежда зад кулисите на висшите финанси, описва заедно как със свой приятел е основал дружество за управление на активи в Цюрих и чрез тази фирма е вложил на печалба германски и чуждестранни мръсни пари на стойност над един милиард евро. Освен това разказва за работата си с известни и публично признати големи банки. Като в криминален роман ни представя срещи с членовете на клубове като Цум Ренвег и Кръглата маса, за брюкселските финансови лобисти от Сюис Файнънс Каунсил и Европейската финансова служба на Кръглата маса и как по поръчка на своите ментори помага за изнасянето на остатъците от уж безследно изчезналите милиони западни марки, изплащани за режима на ГДР.

По-нататък разкрива схемите на индустрията за укриване на данъци, посочва имената на клиенти и техните помагачи от висшите политически кръгове, като сякаш между другото споменава и някои останали досега неизвестни перачи на пари, като разяснява на разбираем език техните трикове и хватки.

Преводач Георги Кайтазов. Дилок 2017 г.

Формат 21.5 х 14 см.

меки корици

216 стр.

Тагове: Хано Фоленвайдер