Количка
Атлас на непознатото

Атлас на непознатото

  • Автор: Джошуа Фоер, Дилан Турас, Ела Мортън
  • Издател Изток-Запад
  • година 2017
  • Наличност: 1
  • 89.90 лв.

    Безплатна доставка при поръчки над 60.00лв. за България

Книгата "Атлас на непознатото - Пътеводител за откриватели на тайните чудеса на света" от Джошуа Фоер, Дилан Турас, Ела Мортън е в отлично състояние - чисто нов екземпляр от изчерпан навсякъде тираж. 

Мислех, че съм видял повечето интересни места по света. „Атлас на непознатото“ ми показа колко съм се лъгал... Това е книга, която с удоволствие четеш и препрочиташ.

Нийл Геймън

АТЛАС НА ЧУДЕСАТА

„Атлас на непознатото“ ни изпълва едновременно с удивление и жажда за пътешествия, като ни представя над 600 от най-любопитните и нетрадиционни дестинации на света. Това са природни чудеса – озарени от светулки пещери в Нова Зеландия или баобаб в Южна Африка, толкова голям, че във вътрешността му има бар, където спокойно могат да се разположат петнайсет души. Архитектурни чудеса като стъпаловидните кладенци в Индия, сякаш заимствани от гравюри на Морис Ешер. Или смайващи ритуали като прескачането на бебета в Испания, когато предрешени на дяволи мъже подскачат над редици от невръстни дечица. Да не говорим за Големия сталактитен орган във Вирджиния; за Вратата на ада – кратер в Туркменистан, който от 45 години бълва огън; за ковчезите, окачени на отвесна скала във Филипините; за чудатите костници в Италия или за механизма, предсказващ бури с помощ­та на пиявици, който до днес може да видите в Девън, Англия. По-скоро камера на чудесата, отколкото традиционен пътеводител, „Атлас на непознатото“ е посветен на изненадващото, непознатото, странното и загадъчното. Всяка страница обогатява представите ни колко невероятен и прекрасен е нашият свят. С интригуващи описания, стотици снимки, оригинални графики и географски карти от всички региони на света, това е книга, която може да започнете да четете от коя да е страница. Но внимавайте: отгърнете ли я, надали ще се въздържите да прочетете и следващата, и по-следващата, и още по-следващата.

Повече за авторите:

Джошуа Фоер (роден на 23 септември 1982 г.) е журналист на свободна практика, живеещ в Ню Хейвън, Кънектикът, който се интересува и пише основно върху точните науки. През 2006 г. става шампион на САЩ по "капацитет на паметта", което е описано в първата му книга "Лунна разходка с Айнщайн. Изкуството и науката да запомняш всичко". Фоер е роден във Вашингтон. Той е по-малкият брат на бившия редактор на Нова република, Франклин Фоер и романиста Джонатан Сафран Фоер. Джошуа е завършил гимназия в Джорджтаун. Заминава да учи в университета в Йейл, където специализира екология и еволюционна биология, завършвайки бакалавър през 2004 г.

Дилaн Турас е роден на 17 октомври 1982 г. в Минеаполис, Минесота, САЩ. Понастоящем живее в Бруклин; прави документални късометражни филми за приключенията си. Той посещава колеж Бенингтън във Върмонт (юни 2002). Дилан още като тийнейджър започва да изследва изоставени сгради в средна Европа и в крайна сметка това го отвежда, заедно с неговата съпруга Мишел, в Будапеща за една година, където посещават непознати и невероятни места из Източна Европа. Създаването на начин за откриване на скрити чудеса на света, предназначен за любопитните пътешественици му изглежда като много забавна идея и именно така се ражда Атлас на непознатото (www.atlasobscura.com).

Ела Мортън е родена в Нова Зеландия, отгледана в Австралия и към момента, живееща в Бруклин писателка, чийто интерес е насочен върху пренебрегвани аспекти от историята и културата. След като завърша потребителски технологии, тя е водещ на уебшоу за най-странните хора и места в Ню Йорк. Най-популярното й интервю е разговорът с Бисквитеното чудовище на снимачната площадка на Улица Сезам. Ела сега е асоцииран редактор на "Атлас на непознатото".

формат 260/190 мм; твърди корици; 470 стр.

Тагове: Атлас на непознатото, Джошуа Фоер, Дилан Турас, Ела Мортън