Количка
Масонският мит

Масонският мит

  • Автор: Джей Кини
  • Издател Хермес
  • година 2023
  • Наличност: 1
  • 19.00 лв.
  • 14.99 лв.

    Безплатна доставка при поръчки над 60.00лв. за България

Книгата "Масонският мит" от Джей Кини предлага на любознателния читател едно завладяващо изследователско пътешествие, чиято цел е да хвърли повече светлина върху света на свободното зидарство. Ново издание от 2023 г.

Векове наред загадките на масонството пораждат респект, любопитство, страхопочитание и... почти суеверен страх. Днес, благодарение на книгите на Дан Браун, интересът към масонското движение е по-силен от всякога. Като оставим обаче настрана художествената измислица, каква е в действителност истината за това тайно общество?

Целта на тази книга е да преведе читателя през лабиринта от теории и хипотези и да му покаже масонските “работилници” отвътре. Предизвикателството наистина е огромно, но авторът на “Масонския мит” има зад гърба си три десетилетия опит като изследовател на подвижните пясъци на конспиративните теории и езотеричните учения. Разполага също и с допълнителна информация като член на масонска ложа и майстор от 32-а степен.

В книгата ще откриете:

- преглед на теориите, хипотезите и мистификациите;

- история на масонството в Европа и в Америка;

- властова структура на ордена;

- тайни обреди и ритуали;

- масонски символи;

- ролята на масонството в световната история;

- прогноза за бъдещето.

“Масонският мит” предлага на любознателния читател едно завладяващо изследователско пътешествие, чиято цел е да хвърли повече светлина върху света на свободното зидарство.

Екземплярът е в отлично състояние - нова книга.

изд. Хермес

Преводач Ангелин Мичев

меки корици,

Формат 20/14 см.

296 стр.

Тагове: Джей Кини