Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Кратко тълкование на Евангелието от Матея с питания и отговори / превод: Елиас (Елиъс) Ригс, 1867

Кратко тълкование на Евангелието от Матея с питания и отговори / превод: Елиас (Елиъс) Ригс, 1867
Кратко тълкование на Евангелието от Матея с питания и отговори / превод: Елиас (Елиъс) Ригс, 1867 Кратко тълкование на Евангелието от Матея с питания и отговори / превод: Елиас (Елиъс) Ригс, 1867
Автор: Елиас Ригс, Елиъс Ригс, Elias Riggs, Илайъс Ригс
Издател: в книгопечатницата на А. Минасияна и съдруж.
Година: 1867
Наличност: 1
Цена: 750,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 60 лв.

Книгата е в много добро състояние.

Елиас Ригс или Елиъс Ригс (на английски: Elias Riggs, Илайъс Ригс) е американски презвитериански мисионер, лингвист и преводач. По време на пребиваването си, като мисионер в Османската империя, той в значителна степен допринася за българското Възраждане. Той има особен принос в работата по Първото пълно българско издание на Библията. В началото по превода на Стария Завет и впоследствие на Новия Завет, които през 1871 година са публикувани заедно. Именно това издание на Библията довежда до окончателното налагане на източния български говор като основа на книжовния български. Това започва в Смирна, където се запознава с Константин Фотинов, от когото научава български език и заедно с когото съставя „Бележки за граматиката на българския език“, предназначени за обучението по български на други американски мисионери. Чрез Фотинов се свързва с Христодул Костович и Петко Славейков, заедно с които и с Албърт Лонг поставя началото на дългогодишния проект за пълен превод на Библията на новобългарски.  език.

формат 180/120 мм

твърди корици

574 стр.

Подвързия: кожен гръб

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2021