Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Пълен руско-български речник / Петко Гъбюв, 1900

Пълен руско-български речник / Петко Гъбюв, 1900
Пълен руско-български речник / Петко Гъбюв, 1900 Пълен руско-български речник / Петко Гъбюв, 1900
Автор: Петко Гъбюв
Издател: Е. П. Христов
Година: 1900
Наличност: 1
Цена: 35,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 60 лв.

Книгата е в добро състояние - декоративна ръчна подвързия от епохата, с щампован кожен гръб и ъгли, и релефни златни надписи, НО липсва фрагмент от долната част на гръбчето (вземете и с 20% допълнително намаление, докато траят отстъпките)

Екземплярът е от книжарницата, възможно и от личната библиотека на издателя Тодор Ф. Чипев - с негов печат на титула. През 1891 г. основава едно от най-големите български издателства в България – „Т. Ф. Чипев“. Първата книга, която издава е „Физиология на любовта“ от П. Монтегаца. Отпечатва „Повести и разкази“, „Под игото“, „Нова земя“ и други на Иван Вазов, общо 18 негови книги, а също така и на Николай Лилиев, Димчо Дебелянов, Артур Рембо, Шарл Бодлер, Едгар Алан По. В 1896 г. открива нова голяма книжарница, която разширява през 1910 г. с два нови отдела – за художествена литература и учебници. Създава и антикварен отдел, в който се продават български старопечатни книги и чужди издания. След Първата световна война основава издателство „Тодор Чипев“, в което работи заедно с дванадесетте си синове. Участва на световното изложение в Париж, общославянската изложба за детска литература в Любляна, изложбата на славянската книга в Белград. Издава над 500 книги и отпечатва множество картички с български носии, изгледи от България, ликовете на български революционери и други. В книжарницата му, на бул. Дондукoв се продават книги на английски, немски, руски и чешки език. Сградата на издателството е разрушена при американските бомбардировки над София на 30 март 1944 г.

формат 170/130 мм 

твърди корици

798 стр.

Подвързия: кожен гръб

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2021