Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Краткое политическо землеописание за обучение на българсткото младенчество / Неофит Хилендарски Бозвели, 1835

Краткое политическо землеописание за обучение на българсткото младенчество / Неофит Хилендарски Бозвели, 1835
Краткое политическо землеописание за обучение на българсткото младенчество / Неофит Хилендарски Бозвели, 1835 Краткое политическо землеописание за обучение на българсткото младенчество / Неофит Хилендарски Бозвели, 1835 Краткое политическо землеописание за обучение на българсткото младенчество / Неофит Хилендарски Бозвели, 1835 Краткое политическо землеописание за обучение на българсткото младенчество / Неофит Хилендарски Бозвели, 1835
Автор: Неофит Хилендарски Бозвели
Издател: У Княжеско-Сербской типографий
Година: 1835
Наличност: Изчерпан
Цена: 0,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 60 лв.
Направете заявка

Книгата е в много добро състояние. Това е първият български учебник по география. "Част пятая" се отнася до поредицата от учебници "Славяноболгарско детовотство за малките деца", част от които е тази география. 5 учебника от поредицата са отпечатани същата 1835 година.

Книгата е налична и може да бъде видяна след предварителна уговорка в книжарницата - цена и др. подробности само на място.

Пълно оригинално заглавие: Краткое политiческое землеописанiе за обученiе На Болгарското Младенчество. Напечатано с одобренiемъ и иждивенiемъ Его Светлости Князя Сербскаго Милоша Теодоровича Обреновича, на даръ оучащейся Болгарской юности: Благословенiемъ же преосвященнейшаго Сербiи Митро[по]лiта Господина Петра. И изданно: от Неофита архiмандрiта Хiлендарца, родом-же Котлянца. Часть пятая. Въ Крагуевце, Оу Княжеско-Сербской Типографiи 1835.

Неофит Бозвели е роден през 1785 година в Котел. Замонашва се в Хилендарския манастир около 1810 година, след което започва да пътува като таксидиот. През 1813 година се намира в Свищов, където се установява и се заема с книжовна и учителска дейност. Посещава за кратко Сърбия и след това се установява в Търново. Там обикаля различни селища и манастири от епархията и с патриотичните си проповеди разбужда националното съзнание на българите. Това му спечелва славата на един от водачите в борбата срещу гръцкото духовенство.

формат 200/130 мм

твърди корици

94 стр.

Подвързия: цяла кожа

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2021