Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Етюди и критики, Първо издание / Д-р Кръстьо Кръстев, 1894.

Етюди и критики, Първо издание / Д-р Кръстьо Кръстев, 1894.
Етюди и критики, Първо издание / Д-р Кръстьо Кръстев, 1894. Етюди и критики, Първо издание / Д-р Кръстьо Кръстев, 1894.
Автор: Д-р Кръстьо Кръстев
Издател: Т. Ф. Чипев
Година: 1894
Наличност: Изчерпан
Цена: 25,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 60 лв.
Направете заявка

Книгата е в добро състояние - липсва фрагмент от долната част на гръбчето (видимо на снимката), книжното тяло е добре запазено(вземете и с 20% допълнително намаление, докато траят отстъпките от 20%!).

Д-р Кръстьо Котев Кръстев е първият български професионален литературен критик и литературен историк след Освобождението, писател, публицист, преводач, общественик, участник в литературния кръг „Мисъл“. През 1892 г. започва издаването на най-авторитетното българско литературно списание на границата на XIX и ХХ век – „Мисъл“ (1892 – 1907). Във формирания около списанието кръг влизат Пейо Яворов, Пенчо Славейков и Петко Тодоров, за чието утвърждаване в областта на литературата д-р Кръстев има значителна роля. Д-р Кръстев има заслуги и за творческото израстване на Кирил Христов, който за известно време също е приближен на кръга „Мисъл“.

формат 200/140 мм 

твърди корици

280 стр.

Подвързия: кожен гръб

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2021