Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Анти-Нитче (Ницше). Том 2., 1932. [Любен Казанджиев]

Анти-Нитче (Ницше). Том 2., 1932. [Любен Казанджиев]
Анти-Нитче (Ницше). Том 2., 1932. [Любен Казанджиев]
Автор: Казанджиев, Любен
Издател:
Година: 1932
Наличност: Изчерпан
Цена: 0,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 60 лв.
Направете заявка

Книгата е в много добро/отлично състояние. Безплатна доставка в България.

твърда подвързия с кожен гръб и ъгли
527 стр.
формат 230/180 мм
София, 1932 г.

Книга за изобличаване на единъ големъ лъжефилософъ-лъжепророкъ и за утвърждаване духовните ценности, отречени отъ него.

Оригинално издание, а не репринт (фототипно).

Настоящата книга върху Фр. Нитче е и неговото творчество не е единъ опитъ. Не е също и една монография. Най-малко пъкъ, въ нея могатъ да се откриятъ черти на компилация. Настоящиятъ трудъ, съвършено самостоятеленъ и целостенъ, между другите, има тази строго и много ясно определена цель, да изобличи, да демаскира, единъ големъ лъжефилософъ-лъжепророкъ. Това е Фр. Нитче, мислительтъ, който успя да издигне между другите храмове на човечеството едно ново капище, край което  и днесъ се суетятъ важни жреци и робски поклонници - капището на животинско-хищния Свръхчовекъ.

Настоящиятъ трудъ надхвърля значението на една "критика" само върху Нитче. Неговата главна задача е много по-важна и се издига високо надъ личностьта и творчеството на великия безумецъ.

Тя се състои въ това, да отхвърли, първо фалшивите нитчеански  идеи, а след това да възстанови низвергнатите отъ Нитче нравствени ценности, да ги утвърди по-здраво отъ други пъть като , като ги свърже и преплето същевременно съ проблемите на днешното трагично време.

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2021