Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Психоанализа - основен курс (Увод в психоанализата) / Чарлс Бренър.

Психоанализа - основен курс (Увод в психоанализата) / Чарлс Бренър.
Автор: Бренър, Чарлс
Издател: Отворено общество
Година: 1993
Наличност: Изчерпан
Цена: 0,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 50 лв.
Направете заявка

Други издания на тази книга можете да намерите с нашата търсачка отляво с търсене по автор.

Чарлс Бренър е роден през 1913 г. в гр. Бостън, САЩ. На седемнадесетгодишна възраст завършва Харвардския университет, а през 1935 г. става доктор по медицина в Медицинския факултет към същия университет. След четиригодишна медицинска специализация в различни бостънски болници д-р Бренър насочва вниманието си върху психоанализата. Обучава се в Бостънския институт по психоанализа (1945-1949 г.), а след това в Нюйоркския институт по психоанализа. През 1950 г. се посвещава изключително на психоанализата. От 1955 г. е преподавател в Нюйоркския институт по психоанализа. Преподава психиатрия и 6 Медицинския факултет на Йейлския университет. Има обширна частна практика като психоаналитик.
Автор е на няколко книги, които безспорно ще бъдат признати за класически. Книгата "Психоанализа. Основен курс" е публикувана за първи път през 1955 г. и му спечелва славата на един от най-изтъкнатите специалисти в международен мащаб.
"...след 'Въведение в психоанализата' на Фройд това е най-ясната и разбираема книга за психоанализата, написана за хора без медицинско или психологическо образование." - New Republic.
"Заслугата на д-р Бренър е написването на една твърде разбираема книга... Теоретичното му изложение е плавно и логично... Начинът му на писане е ясен, без объркващата терминология на останалите учебници по психоанализа. Това е блестящо изложение на психоаналитичната теория, което ще улесни всеки току-що започващ да я изучава." - Psychiatric Quarterly.
"Със своята оригиналност тази книга се превърна в класическо произведение по психоанализа." - Morris Lazerowitz
"Този учебник ще помогне на всеки лекар в общата му практика да разбере емоционалните комплекси на пациентите си и ще служи като незаменим ориентир на всеки, който се интересува от психоаналитичната теория." - Journal of Clinical and Experimental Psychopathology and Quarterly Review of Psychiatry and Neurology

меки корици, добро състояние

215 стр.
Превод Джордж Кеймън

Издателство "Отворено общество", София, 1993 г.
Второто издание на книгата със същия превод от 1999г. излиза под заглавието "Увод в психоанализата"

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2020