Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Енциклопедичен справочник Малко Търново - Странджа. Държавна агенция „Архиви”, Община Малко Търново, 2009.

Енциклопедичен справочник Малко Търново - Странджа. Държавна агенция „Архиви”, Община Малко Търново, 2009.
Енциклопедичен справочник Малко Търново - Странджа. Държавна агенция „Архиви”, Община Малко Търново, 2009. Енциклопедичен справочник Малко Търново - Странджа. Държавна агенция „Архиви”, Община Малко Търново, 2009. Енциклопедичен справочник Малко Търново - Странджа. Държавна агенция „Архиви”, Община Малко Търново, 2009.
Автор: Райчевски, Стоян (отговорен редактор)
Издател: Държавна агенция „Архиви”, Община Малко Търново
Година: 2009
Наличност: 1
Цена: 270,00 лв. 200,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 50 лв.

Книгата е в много добро състояние. Безплатна доставка в България.

твърди  корици 
440 стр.
формат 320/220 мм
Държавна агенция „Архиви”, Община Малко Търново, 2009.

Книгата е резултат от дългогодишните усилия на огромен по състав авторски колектив. Нейните страници са богато илюстрирани с копия на автентични снимки, исторически документи, както и на антични, стари и съвременни карти. В своята цялост енциклопедичният справочник позволява на читателя да се запознае с хората, природата, историята, фолклора, образованието, социалния живот, обичаите и народопсихологията на Странджа и по-конкретно с района на Малко Търново (или Малкотърновската община). Книгата е ценен източник на информация не само за хората от този български край, които ще открият следите на своите родове, ще преоткрият старите легенди и митовете за своята земя, но и за всеки любознателен и родолюбив читател. 
На територията на Странджа се намират едни от най-добрите образци на мегалитната култура - долмени и скални светилища. На много места по планинските върхове се откриват тракийски крепости и археологически паметници от ранножелязната епоха. Откритите в района на Малко Търново куполни гробници представляват великолепни образци на тракийската култова архитектура. Етнографската и фолклорната реалност в Странджа още пазят следи от древни космогонични представи.

Богато е културно-историческото наследство на Странджа през периода на Българското средновековие, когато тук възникват мощни духовни центрове на християнска култура. Българското население в Странджанския край взима масово участие в националноосвободителните борби на българския народ, чиято най-силна изява е Илинденско-Преображенското въстание в Одринския революционен окръг през 1903 г.
Енциклопедията „Малко Търново - Странджа" позволява да се надникне в хилядолетната история на Странджанския край, щедро надарен с природни красоти, богато културно-историческо наследство, оставило спомена за събития и личности, играли важна роля в българската история.

 

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2020