Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

История на един германец, Спомени 1914-1933 / Себастиан Хафнер, 2003

История на един германец, Спомени 1914-1933 / Себастиан Хафнер, 2003
Автор: Себастиан Хафнер
Издател: Аквариус
Година: 2003
Наличност: Изчерпан
Цена: 0,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 50 лв.
Направете заявка

Книгата е в много добро състояние.

формат 200/130 мм

меки корици

286 стр.

"... вярвам, че с моята на пръв поглед твърде лична и незначителна история наистина разказвам история, а може би и бъдеща история."
Тези думи на 32-годишния Хафнер могат да се видят някому самонадеяни, но те по-скоро издават, че той не е съзнавал докрай пророческата сила на своите прозрения. Инак написаната през 1939 г., т. е. на младини, автобиография не би останала непубликувана. Тя бива открита едва след смъртта му, 60 години по-късно, когато многобройните му почитатели очакват неговите мемоари. Оказва се обаче, че Хафнер и в края на живота си не се е придържал към общоприетото. Мемоари сред ръкописите му няма. Но не това обстоятелство пренасочва интереса към автобиографията, видяла бял свят през 2000 г., предизвикала възторжената реакция на публиката и междувременно многократно преиздадена в огромни тиражи. Защото "История на един германец" е книга не само за Първата световна война, галопиращата инфлация от 1923 г., радикализирането на политическите партии, възхода на националсоциализма. Разказвайки за тези и още много други събития от онова време, тя всъщност ни разкрива несравнимо повече. Разкрива ни как "пречупеният кръст бе отпечатан върху германския народ... като върху някакво като че ли безформено, податливо, кашаво тесто". Разкрива ни скритите кътчета на германския характер с всичките му дефицити. И по някакъв парадоксален начин кара и нас, не-германците, да се вгледаме в себе си и да потръпнем.
От издателя

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2021