Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Чехословашката република / Георги Вълков, 1926. Книгата е от личната библиотека на Г. М. Димитров.

Чехословашката република / Георги Вълков, 1926. Книгата е от личната библиотека на Г. М. Димитров.
Чехословашката република / Георги Вълков, 1926. Книгата е от личната библиотека на Г. М. Димитров. Чехословашката република / Георги Вълков, 1926. Книгата е от личната библиотека на Г. М. Димитров.
Автор: Георги Вълков
Издател: Печатница Родопи
Година: 1926
Наличност: 1
Цена: 62,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 60 лв.

Книгата е в добро състояние - надписана от Г. М. Димитров и от личната му библиотека.

Георги Вълков е изтъкнат деец на БЗНС.

Д-р Георги Михов Димитров (Г. М. Димитров, наричан Гемето) е български политик, ръководител на БЗНС „Пладне“. През Втората световна война Димитров цели обвързване на България с Великобритания. С помощта на британските и югославските специални служби, се опитва да организира държавен преврат през зимата на 1941 г. с цел осуетяване на присъединяването на страната към Тристранния пакт. Разкрит, се укрива в югославската легация откъдето е изведен нелегално от страната. Осъден е задочно. От Великобритания поддържа програмата на ОФ. Веднага след преврата, извършен на 9 септември 1944 г., пристига в България и подкрепя мероприятията на новата власт. Въпреки опитите си да се внедри в ОФ, като направи земеделците доминираща партия, не успява да елиминира влиянието на комунистите. Заплашен с политически процес, Димитров се укрива с помощта на американския посланик, като получава дипломатическа закрила. След Съюзнически натиск, ОФ му разрещава със съпругата си да напусне България. Осъден е задочно за държавна измяна. Установява се в САЩ и активно участва в пропагандната борба срещу държавите от източния блок през Студената война. Баща е на Анастасия Димитрова-Мозер. Инфо УИКИ.

меки корици

63 стр.

Формат 240/160 мм

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2021