Култура и изкуство на праисторическа Тракия - Васил Николов

Култура и изкуство на праисторическа Тракия - Васил Николов
Култура и изкуство на праисторическа Тракия - Васил Николов Култура и изкуство на праисторическа Тракия - Васил Николов Култура и изкуство на праисторическа Тракия - Васил Николов Култура и изкуство на праисторическа Тракия - Васил Николов Култура и изкуство на праисторическа Тракия - Васил Николов
Автор: Николов, Васил
Издател: Летера
Година: 2006
Наличност: Изчерпан
Цена: 0,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 50 лв.
Направете заявка

Книгата е в много добро/отлично състояние. 

твърди  корици, с обложка
168 стр.
формат 295/250 мм
изд. "Летера", София, 2006. 

Тази книга е първият сериозен опит за обобщение на всички данни за праисторическата култура в Тракия през периода от VI до III хилядолетие пр. Хр.
На достъпен езк са представени най-интересните и събуждащи въображението археологически находки от това време, както и тяхната интерпретация.
Направен е опит за възстановяване на религиозно-митологичните вярвания на най-ранните земеделци и скотовъдци на европейския континент.
Книгата представлява убедително потвърждение на тезата, че в Тракия възниква и се развива първата европейска цивилизация.
Разказът на автора е богато илюстриран с над 220 цветни илюстрации, както и с 30 графични изображения, което прави изданието уникално по броя на включените в него древни находки, съхранявани в 12 музея. Между тях са и такива, които се представят за първи път.

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница АлбаБукс София - Антикварни книги © 2019