Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Дешифрирането на етруския език [Георгиев, Владимир И.]

Дешифрирането на етруския език [Георгиев, Владимир И.]
Дешифрирането на етруския език [Георгиев, Владимир И.] Дешифрирането на етруския език [Георгиев, Владимир И.]
Автор: Георгиев, Владимир И.
Издател: Българската академия на науките
Година: 1971
Наличност: 1
Цена: 30,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 60 лв.

Книгата е в много добро състояние.

меки корици
33 стр
формат 235/170 мм
изд. "Българската академия на науките", 1971 г.

Преди възникването на римската държава най-високата култура в Западна Европа е била тая на етруския народ, който е живял в Централна и Северна Италия. През първата половина и средата на първото хилядолетие пр. н. е. етруските са достигнали много висока степен на култура. Тук се появява развито робовладелско общество, докато по онова време племената в Западна Европа са били още в епохата на първобитнообщинния строй. Известно време самият Рим е бил под тяхна власт. 

След средата на първото хилядолетие пр. н. е. етруската държава е в упадък. По това време започва да се издига Рим. През III-I в. пр. н. е. римляните постепенно завладяват Етрурия и към началото на нашата ера те напълно асимилират етруския народ. 

Така етруския народ изчезва. Остават само многобройните произведения на етруското изкуство, около 90, 000 надписа и една книга на етруски език. За езиковедите, историците, археолозите и етнографите обаче остават две големи загадки, т.е две основни научни проблеми: от какъв произход са етруските и какво представлява техният език?

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2021