Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Ethnographical Map of Macedonia / Етнографска карта на Македония, 1941. С екслибрис на Борислав Атанасов Иванов.

Ethnographical Map of Macedonia / Етнографска карта на Македония, 1941. С екслибрис на Борислав Атанасов Иванов.
Ethnographical Map of Macedonia / Етнографска карта на Македония, 1941. С екслибрис на Борислав Атанасов Иванов. Ethnographical Map of Macedonia / Етнографска карта на Македония, 1941. С екслибрис на Борислав Атанасов Иванов. Ethnographical Map of Macedonia / Етнографска карта на Македония, 1941. С екслибрис на Борислав Атанасов Иванов.
Автор: Колектив
Издател: Македонска трибуна
Година: 1966
Наличност: 1
Цена: 86,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 60 лв.

Върху корицата ръкописен текст със следното съдържание "Етнографическа карта на Македония, 1941 г., отпечатана в печатницата на в. Македонска трибуна", най-вероятно собственоръчно писан от Борислав Атанасов Иванов. Брошурата и картите са в много добро състояние - информацията в картите е на френски, а текстовете извън тях - на английски език. Етнографската карта е от 1941 г., но изданието на Македонска трибуна вероятно е от средата на 60-те години, когато Борислав Атанасов Иванов е Главен редактор.

Борислав Атанасов Иванов (1924-2002) е български и американски общественик, деец на Македонската патриотична организация (МПО). През 1952 година Борислав Иванов заминава за Германия, а оттам през 1953 година отива в Рим, Италия където се среща с Иван Михайлов и започва работа в канцеларията му. Превежда статии от българския, югославския и гръцкия печат за ситуацията в Македония, провежда срещи с дейци на МПО в Западна Европа и редактира вестник „Македония“. През 1961 година заминава за Мадрид, където в националното испанско радио води новинарските емисии за Македония. По-късно емигрира в САЩ, където между 1962-1966 година е главен редактор на вестник „Македонска трибуна“. Той е от групата в МПО, заедно с Христо Лагадинов, Тодор Чукалев, Христо Низамов, Христо Анастасов, Петър Ацев, Иван Лебамов и Георги Лебамов, която се противопоставя срещу авторитаризма на Иван Михайлов и постепенно е изтласкана от ръководните постове на организацията. Инфо Уикипедия.

„Македонска трибуна“ (1927 - до днес) е вестник, издаван на български и английски език, излизащ в гр. Индианаполис, щата Индиана от 1927 г. до днес. Създаден е от емиграцията от Македония в Съединените американски щати и Канада, групирана около Македонската патриотична организация. В миналото стои на твърда позиция, че македонските славяни са българи. Съвременната МПО и вестник „Македонска трибуна“ (след 1995 г.) подкрепят независимата македонска държава и са обвързани в промакедонска защита в САЩ и Канада. Инфо Уикипедия.

меки корици 
5  цветни карти на отделни листове
формат 300/250 мм
Ок. 1965.

На английски език.

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2021