Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Езиците на рая - Морис Оландер

Езиците на рая - Морис Оландер
Езиците на рая - Морис Оландер Езиците на рая - Морис Оландер
Автор: Оландер, Морис
Издател:
Година: 2002
Наличност: 1
Цена: 12,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 50 лв.

Книгата е в много добро състояние. (Светлата лента през средата на изображенията не е дефект на екземпляра, а проблем в скенера).

меки  корици 
215 стр.
формат 200/130 мм
изд. "Лик", София, 2002 г.

Къде е бил Раят? Кое е онова благословено кътче земя, където Бог е създал райските градини, и на какъв език са говорили Адам и Ева, докато още са живеели там? Дали в зората на човешката история първата двойка се е изразявала на иврит, както съвсем естествено счита св. Августин Блажени? Или пък, както мисли Лайбниц, да потърсим някакъв още по-примитивен идиом, роден в скитския континент, от който са се нароили различните индо-европейски езици, и които учените приемат за праезика на човечеството? Език на Рая, т.е. езика в неговото първично състояние, точка на закотвяне, където човешкият говор се вкоренява в Словото в чист вид – език на Бога, но и на света, на природата, които Бог е създал, извличайки ги от нищото със силата на своето Слово…

 

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2020