Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Маскировка / Юз Алешковски, 2016

Маскировка / Юз Алешковски, 2016
Автор: Юз Алешковски
Издател: Факел Експрес
Година: 2016
Наличност: Изчерпан
Цена: 23,00 лв. 16,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 50 лв.
Направете заявка

Книгата е в отлично състояние - нова.

Внимание - това е единствен екземпляр, с временно намаление, което важи само до изчерпване тиража на книгата! Можете да видите всичките предложения от нашата категория "Временни намаления на нови издания до изчерпване на тиража" през менюто на категориите отляво.

меки корици

492 стр.

Формат 210/140 мм

Поредицата "Руска тройка" на "Факел Експрес" започва своя опит за бягство към Бога на времето с три шеметни фантасмагории на ненадминатия маратонец, гения на смеха и уличния език Юз Алешковски. Първата - лирическа - е новият, изцяло пренаписан и разширен вариант на знаменития "Николай Николаевич", обявен преди повече от три десетилетия за "литературен паметник" и обиколил половината земно кълбо. Втората - обществено-политическа - е "Маскировка", най-пророческият роман на великия сатирик, роман-метафора не само на зловещата криеница с живота, която бяхме изнудвани да играем до смърт през годините на вездесъщата народна власт, но и на човешкото битие изобщо. И третата - трагическа - е "Малък затворнически роман", определена от автора като "пореден празник на сталинщината, която не е нищо повече освен продукт на колективното несъзнавано на трудещите се маси". И през трите фантасмагории шества победоносно любимият на писателя някогашен джебчия Николай Николаевич. Ту в качеството си на спермодарител в името на Науката и Любовта, ту под прикритието на маскировчик осми разряд със специалност "алкохолизъм" на работа в подземен военен завод, ту на изтезаван в смъртоносните лаборатории на Държавна сигурност учен биолог, проникнал в тайната на клонирането в навечерието на Втората световна война...

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2020