Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Пол Верлен. Стихотворения / Paul Verlain. Poemes. Двуезично издание на френски и български, 2005

Пол Верлен. Стихотворения / Paul Verlain. Poemes. Двуезично издание на френски и български, 2005
Пол Верлен. Стихотворения / Paul Verlain. Poemes. Двуезично издание на френски и български, 2005 Пол Верлен. Стихотворения / Paul Verlain. Poemes. Двуезично издание на френски и български, 2005
Автор: Верлен, Пол
Издател: Нов Златорог
Година: 2005
Наличност: 1
Цена: 15,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 50 лв.

Книгата е в много добро състояние. Двуезично издание.

меки  корици 
280 стр.
формат 210/140 мм
София  - Нов Златорог - 2005. 

Стихотворения, преведени на български от Кирил Кадийски.

Двуезично издание на български и френски език. 

Терето преработено и допълнено двуезично издание с огледален превод.
Стефан Цвайг смята, че Верлен не е от ония поети, които се стремят да съчетаят себе си, цялата си същност с огромната вселена. И той е прав, но може би - както е при всички категорични твърдения - само частично. Има ли големи идеи в творчеството на Верлен? На пръв поглед - не! Какво голямо ни казва той? Тук вече отговорът не може да бъде еднозначен. Пол Верлен пише непретенциозни, най-общо казано, стихотворения; дори озаглавява една от своите сбирки "Песни без думи ". В стремежа си да бъде естествен, той стига до там, че би бил щастлив да мине без основното градиво на словесното изкуство - думите. В този смисъл не бихме могли да търсим някакви големи философски обобщения. Но да оставим разсъжденията на философите. А при поета да се вгледаме в душевните му трепети, да познаем радостта от конкретното преживяване, от съпричастието.

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2020