Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Пийпшоу / Георг Табори, 2013

Пийпшоу / Георг Табори, 2013
Автор: Георг Табори
Издател: Black Flamingo Publishing
Година: 2013
Наличност: 1
Цена: 16,00 лв. 14,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 60 лв.

Книгата е в отлично състояние (вземете 20% по-евтино, докато траят отстъпките) 

Внимание - това е единствен екземпляр, с временно намаление, което важи само до изчерпване тиража на книгата! Можете да видите всичките предложения от категория "Временни намаления на нови издания до изчерпване на тиража" през менюто на категориите отляво.

формат 200/130 мм

меки корици

256 стр.

В този том са включени по-късните пиеси на Табори, писани в продължение на петнайсетина години. Темите, разглеждани в тях, са различни, но ги обединява неговият дух. Композицията им не е сложна, за да бъде възприета лесно от широката публика, за която са предназначени. За да покаже по какъв начин трябва да бъдат разчетени текстовете му, самият автор поема и ролята на техен режисьор и така обогатява зрелището с невероятната си фантазия. А от това печели не само публиката, а и самият театър като изкуство. Георг Табори е роден през 1914 г. в Будапеща. През 1936 г. емигрира в Англия и по време на Втората световна война е военен кореспондент на Би Би Си на Балканите и в Близкия изток. През 1942 г. изпраща за кратко дори свои материали и от България. След войната Табори се установява в САЩ, където се свързва с Бертолд Брехт, Томас и Хайнрих Ман, Теодор Адорно, Арнолд Шьонберг. Започва да работи като сценарист в Холивуд с режисьорите Джоузеф Лоузи и Алфред Хичкок. Другарува с Чарли Чаплин, Грета Гарбо, Мерилин Монро. От края на 50-те години на века дебютира като театрален режисьор и скоро се завръща в Европа. Написал е общо 30 пиеси, привлекателни преди всичко с абсурдния си комизъм и черния хумор, насочен срещу расизма и антисемитизма. От 70-те години до смъртта му е един от най-изпълняваните и коментирани драматурзи. След дълъг престой във Виена, където освен като драматург работи и като режисьор в „Бургтеатър”, през 1999 г. се премества в Брехтовия „Берлинер ансамбъл”, където се изявява също като драматург и режисьор до края на живота си. Умира през 2007 г.

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2021