Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Каталог на българските средновековни монети IХ-ХV век - Ангел Радушев; Господин Жеков

Каталог на българските средновековни монети IХ-ХV век - Ангел Радушев; Господин Жеков
Каталог на българските средновековни монети IХ-ХV век - Ангел Радушев; Господин Жеков Каталог на българските средновековни монети IХ-ХV век - Ангел Радушев; Господин Жеков Каталог на българските средновековни монети IХ-ХV век - Ангел Радушев; Господин Жеков
Автор: Радушев, Ангел; Господин Жеков
Издател: Агато
Година: 1999
Наличност: Изчерпан
Цена: 0,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 50 лв.
Направете заявка

Книгата е в много добро състояние.

меки  корици 
252 стр.
формат 285/200 мм
изд. "Агато", София, 1999 г.

Настоящата книга е съставена въз основа на нумизматичния материал от най-голямата и най-пълна частна колекция от средновековни български монети, като са добавени няколко уникални екземпляра (по един от НИМ - София, АИМ - София, АМ - Букурещ, НМ - Белград, и АМ - Скопие).
Различията при отделните варианти на един и същи тип монети освен в текстовото описание се отразяват в графичното изображение чрез растер (избледняване) на елемента, който се променя или липсва.
В сиво каре в долния край на страницата е отбелязано, ако монетният тип се публикува за първи път, или е указано къде в по-известните каталози е упомената същата монета. Използвани са следните съкращения:
Н. Мушмов Н. Мушмов. Античните монети на Балканския полуостров и монетите на българските царе. С, 1912.
Н.М. Н. Мушмов. Монетите и печатите на българските царе. С, 1924.
Ю.П. Й. Юрукова, Вл. Пенчев. Български средновековни печати и монети. С, 1990.
К.Д. К. Дочев. Монети и парично обръщение в Търново ХII-ХIV в. В. Търново, 1992.
Б.П. Хр. Божков, В. Пейков. Български средновековни монети. С, 1993.
Степента на рядкост на всеки тип монета, включена в каталога, е съобразена с количеството екземпляри, известни на нумизматичната наука досега, а за по-широко разпространените - тяхното процентно съдържание в находки, колекции и наличието им на пазара. Степента на рядкост е разделена на десет нива и може да бъде използвана за определяне на цената на конкретния екземпляр, като се вземе предвид и неговото качество. То зависи от степента на запазеност, пълнотата на надписа, центровката, наличието на патина, посребряването и художествено-естетическите качества.
Размерите и теглото се отнасят само за монетите, включени в каталога, и не са критерий за средните стойности на параметрите на съответния тип.
Изказваме благодарност на всички, които по някакъв начин помогнаха на съставителите на каталога за обогатяването на българската нумизматична литература с настоящия труд.

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2020