Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Съвременният архитектурен детайл

Съвременният архитектурен детайл
Автор: Ангелов, Чавдар; Паню Петров
Издател: Техника
Година: 1970
Наличност: 1
Цена: 12,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 60 лв.

Книгата е в много добро състояние.

твърди корици, износена по контурите обложка
354 стр.
Формат 290/210 мм
изд. "Техника", София, 1970 г.

В труда се разглежда съвременният архитектурен детайл в жилищното и в общественото строителство. Новите строителни материали и съвременните методи на изграждане налагат нови решения на архитектурния детайл, съобразени със съвременните разбирания за образа на сградата. Детайлът се свързва все по-тясно с конструкцията и служи за правдивото й изявяване. Ето защо в предлагания труд се набляга на конструктивната същност на съвременния архитектурен детайл. Направеният подбор обхваща характерни елементи и случаи от жилищното и от общественото строителство. Не се разглеждат решения с традиционен вид и характер. Дадени, са голям брой примери (над 250) от нашата и от чуждестранната практика, които показват новите насоки в развитието на архитектурния детайл, както и начините за приложение на новите строителни материали. Избраните решения са изяснени с подробни чертежи, с кратък текст и фотоснимки.
Илюстративният материал се предшествува от кратък увод, в който са изложени конструктивните, функционалните, строително-физическите и икономическите постановки, както и принципните схеми за проектирането и изпълнението на съвременните архитектурни детайли.

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2021