Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Старата църква в Добърско - Елена Флорева

Старата църква в Добърско - Елена Флорева
Старата църква в Добърско - Елена Флорева Старата църква в Добърско - Елена Флорева Старата църква в Добърско - Елена Флорева
Автор: Флорева, Елена
Издател: Български художник
Година: 1981
Наличност: Изчерпан
Цена: 0,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 50 лв.
Направете заявка

Книгата е в много добро/отлично състояние, НО липсва хартиената обложка Безплатна доставка в България.

Църквата „Св, Теодор Тирон и Теодор Стратилат" в с. Добърско, Благоевградски окръг е един от най-значителните и оригиналните паметници на архитектурата и монументалната живопис от епохата на османското владичество. Сградата се отделя рязко от масовия тип на еднокорабните църкви, скрила под единия обичаен покрив псевдобазилика с три засводени кораба. Добърските стенописи се отличават със сложното си идейно съдържание, с интересния си, високоартистичен пластичен изказ. В основата на техния репертоар е заложен здравият житейски реализъм на битовото осмисляне, свързано с нуждите на живота и поминъка на селището през 17. век. Към него се прибавя и подчертаната патриотична насоченост, изявена не само с представянето на българските народностни светци, но и с илюстрирането с езика на култовото изкуство на местното предание за заселването на ослепени Самуилови войници — образен вид на предвъзрожденския интерес към историческото минало на българския народ.
Изчерпателна монография със 78 черно-бели и 30 цветни илюстрации и 23 графични схеми и чертежи.
Резюмета на руски, немски, френски и английски език.твърди  корици,

224 стр.
формат 280/205 мм
изд. "Български художник", София, 1981. 

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2020