Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Български етимологичен речник. Том VII (7): Слово-Терясвам / Тодор Ат. Тодоров, 2010.

Български етимологичен речник. Том VII (7): Слово-Терясвам /  Тодор Ат. Тодоров, 2010.
Автор: Тодоров, Тодор Ат.
Издател: АИ Проф. Марин Дринов
Година: 2010
Наличност: 1
Цена: 32,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 60 лв.

Книгата е в отлично състояние. 

твърди  корици 
973 стр.
формат 205/150 мм
АИ "Проф. Марин Дринов", София, 2010 г. 

Настоящият VII том на „Български етимологичен речник", посветен на акад. Владимир Георгиев по случай 100-годишнината от рождението му, е изработен според принципите, изложени в предговора към първия том и в специална Инструкция за съставяне на „Български етимологичен речник" от 1977 г., написана от Тодор Ат. Тодоров по поръка на акад. Владимир Георгиев.
Авторите благодарят сърдечно на колегите си от Секцията за българска диалектология и лингвистична география, Секцията за българска лексикология и лексикография и Секцията за история на българския език за великодушно предоставената им възможност да работят с лексикалните картотеки на тези секции.
За попълване на словника бяха използвани ръкописни бележки от личния архив на покойния проф. Роже Бернар, любезно предоставени от съпругата му на отговорния редактор. Ще припомня, че приживе проф. Бернар активно сътрудничеше в продължение на тридесетина години на авторите на „Български етимологичен речник".
В тома е включена „Библиография III", съставена от Христина Дейкова.
В периода след публикуването на VI том на „Български етимологичен речник" авторите претърпяха две невъзвратимо тежки загуби -починаха двама от участниците в изработването на том VII, както и на томове IV, V, VI: проф. д.ф.н. Георги Риков (през 2002 г.) и акад. Иван Дуриданов (през 2005 г.). Мир на праха им!

Отговорен редактор: Тодор Ат. Тодоров

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2021