Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Житие Светаго Алексия человека Божия / Константин Огнянович, 1833

Житие Светаго Алексия человека Божия / Константин Огнянович, 1833
Житие Светаго Алексия человека Божия / Константин Огнянович, 1833 Житие Светаго Алексия человека Божия / Константин Огнянович, 1833
Автор: Константин Огнянович
Издател: в Будине
Година: 1833
Наличност: Изчерпан
Цена: 0,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 60 лв.
Направете заявка

Книгата е в добро състояние - бледа следа от навлажняване по страниците (вземете 20% по-евтино докато траят намаленията).

Когато бива отпечатано, през 1833 г., "Житие светаго Алексия человека божия" става бързо най-четеното житие сред българите. Било е чест за всеки да го притежава всеки родолюбив българин, така, както историята на Паисий Хилендарски. Житието е написано в стихотворна форма. В предговора му Константин Огнянович пише, че преп. Алексей "нищо не е желал така, както благополучието на българите", но благополучие за него не означава богатство и охолен живот, а "благообразие душевно". Чрез житието, Константин Огнянович ни учи, че само просвещението отваря душата на човека за "благородни чувства и добродетели", както и за любов към отечеството. Животът на преп. Алексей е бил пример за подражание. Отрано научава що е добро, що е зло и по какъв начин да служи на Бога. У него знанието е част от вярата.

 

формат 180/110 мм 

меки корици

63 стр.

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2021