Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Новий завет на Господа Нашего Иисуса Христа / Анонимен, 1867

Новий завет на Господа Нашего Иисуса Христа / Анонимен, 1867
Новий завет на Господа Нашего Иисуса Христа / Анонимен, 1867 Новий завет на Господа Нашего Иисуса Христа / Анонимен, 1867 Новий завет на Господа Нашего Иисуса Христа / Анонимен, 1867
Автор: Анонимен
Издател: Ню Йорк - В печатницата на Американското библейско общество
Година: 1867
Наличност: 1
Цена: 950,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 60 лв.

Книгата е в много добро състояние - единствено визуална  следа от отдавнашна влага по краищата на някои от страниците (вж. снимките), здраво и стегнато книжно тяло, подвързия от изкуствена кожа.

Това е първото издание на окончателната редакция на Новия завет, която 4 години по-късно е отпечатана в Първото пълно българско издание на Библията от 1871 г. Тази редакция на Новият завет представлява осъвременена редакция на Новия завет на Неофит Рилски (чието първо издание излиза 1840 и бива почти изцяло унищожено по нареждане на Цариградския патриарх). Върху новата редакция работят Петко Рачев Славейков Н. Михайловски, А. Лонг, Илайъс Ригс и Христодул Костович. Първото пълно издание на Библията е  финансирано от Американското Библейско общество и Джон Лонг. За значението на това дело пише синът на Петко Славейков, Пенчо Славейков: „Преводът на Библията тури край на езиковата безредица, на боричкането на разните наречия за първенство и се установи литературният език. След появяването на Библията на бял свят заглъхват разприте между разните български говори и източнобългарският говор става общ език за всички ратници на мисълта и националното съзнание“.

твърди корици

608 стр.

Формат 230/170 мм 

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2021