Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Кириакодромион, сиреч Неделник / Софроний Врачански, А. Д. Пиронков, 1937.

Кириакодромион, сиреч Неделник / Софроний Врачански, А. Д. Пиронков, 1937.
Кириакодромион, сиреч Неделник / Софроний Врачански, А. Д. Пиронков, 1937. Кириакодромион, сиреч Неделник / Софроний Врачански, А. Д. Пиронков, 1937.
Автор: Пиронков, А. Д, Софроний Врачански
Издател: Отец Пайсий
Година: 1937
Наличност: Изчерпан
Цена: 42,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 50 лв.
Направете заявка

Книгата е в много добро състояние. Конкретното издание е съставено от откъси от тази основополагаща за всички българи книга.

„Кириакодромион, сиреч Неделник“ (или само „Неделник“ или „Софроние“) е първата печатна книга на новобългарски език. Съставена е от Софроний Врачански и издадена през 1806 г. в румънския град Римник (днес Ръмнику Вълча). От няколкото завършени съчинения на Софроний, това е единственото, което той успява да отпечата. Книгата представлява сборник от 94 неделни и празнични проповеди и поучителни слова, събрани върху 530 страници хронологично по реда на годишните празници, за които се отнасят. Софронието е оформено като внушителна за времето си книга, съдържа ксилографии и орнаменти, а някои от екземплярите включват и списък със спомоществователите. 

оригинални издателски меки корици
52 стр.
формат 185/130 мм
Изд. "Отец Пайсий", Пловдив, 1937 г. 

Стъкмил: А. Д. Пиронков

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2020