Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Агапий Рылский / С посвещение и автограф от Лилия Методиева за Мирослав Янакиев, 1998

Агапий Рылский / С посвещение и автограф от Лилия Методиева за Мирослав Янакиев, 1998
Агапий Рылский / С посвещение и автограф от Лилия Методиева за Мирослав Янакиев, 1998 Агапий Рылский / С посвещение и автограф от Лилия Методиева за Мирослав Янакиев, 1998
Автор: Методиева, Лилия
Издател: Народно събрание на Република България
Година: 1998
Наличност: 1
Цена: 15,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 60 лв.

Книгата е в много добро състояние. 

меки корици 
287 стр.
формат 200/145 мм
София - "Народно събрание на Република България" - 1998 г. 

През втората половина на миналия век поучението на свещеника или неговата похвала са били единствената възможност за по-голямата част от българския народ, да се приобщи към духовните ценности на християнската култура.
Книгата е предназначена за богослови, филолози, философи, историци, за всички, които се интересуват от православната ни култура и от развитието на българския език.
Свещеник Агапий принадлежи към плеядата на Рилски монаси, оставили трайна следа във възрожденската ни култура. Шестнайсет-седемнайсет годишен хаджи Агапий постъпва в манастир и през целия си живот с голямо усърдие се грижи за просвещението на съотечествениците си. Свидетелство за активната му проповедническа дейност е оставеният от него ръкопис. Обемът на ръкописа е 194 листа.

 

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2021