Скъпи приятели, в рамките на извънредното положение - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Култът вуду в Хаити - Алфред Метро

Култът вуду в Хаити - Алфред Метро
Култът вуду в Хаити - Алфред Метро Култът вуду в Хаити - Алфред Метро Култът вуду в Хаити - Алфред Метро
Автор: Метро, Алфред
Издател: Лик
Година: 2004
Наличност: 1
Цена: 18,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 50 лв.

Книгата е в много добро състояние. 

меки  корици 
380 стр.
формат 200/130 мм
изд. "Лик", София, 2004. 

"Някои екзотични думи са заредени с огромна, будеща въображението енергия. "Вуду" е една от тях. Тя внушава обикновено представи за мистериозна смърт, тайни ритуали или сатурналии, извършвани от негри, "опиянени от кръв, разврат и божество". Описанието, което тази книга ще даде на вуду, сигурно ще бледнее, съпоставено с образите, от които думата вече е натежала.

Какво е всъщност вуду? Той е съвкупност от вярвания и ритуали от африкански произход, със силен примес от католически обреди, той е религията на преобладаващата част от селячеството и градския пролетариат на Негърската република Хаити. Последователите му искат от него онова, което хората винаги са очаквали от своята религия: лек за болките си, задоволяване на нуждите им и надежда за живот след смъртта."
Алфред Метро

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница АлбаБукс София - Антикварни книги © 2020