Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Как се случи това. Голямата книга на битките / Ричард Ръсел Лорънс, 2006.

Как се случи това. Голямата книга на битките / Ричард Ръсел Лорънс, 2006.
Как се случи това. Голямата книга на битките / Ричард Ръсел Лорънс, 2006. Как се случи това. Голямата книга на битките / Ричард Ръсел Лорънс, 2006.
Автор: Лорънс, Ричард Ръсел
Издател: Анимар
Година: 2006
Наличност: 1
Цена: 42,00 лв. 37,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 50 лв.

Книгата е в много добро състояние - минимално протрити ръбове на кориците.

меки корици
718 стр.
формат 210/145 мм
изд. "Анимар", София, 2006 г. 

Този сборник от разкази за прочути битки има за цел да обясни какво се е случило и какво са чувствали непосредствените участници в събитията. Много често разказът предава или описание на случилото се, или усещането, което то е оставило. Например, ако очевидецът е бил командващ офицер, има много голяма вероятност той да направи обзор на битката. Обзорът може да ни покаже какво е станало, но рядко ни предава какво е било усещането за разлика от разказа на редовия войник или на младшия офицер. Със сигурност идеалният разказ за една битка съчетава и двете.
Тази книга е съставена от разказите на очевидци. Въведенията и свързващите текстове са предназначени да вместят разказите в повествованието и да предложат допълнителни обяснения за читателите. Картите показват разположението на войските на бойното поле и развитието на битките. Повечето от разказите са на очевидци. Съвсем малко от тях са от други източници. Те са написани от някой, който не е присъствал лично, но се позовава на разказите на преки участници. Разказите на Тукидид попадат в тази категория. Други са съчетание от лични и чужди преживявания. Разказите за битките за Коралово море и Мидуей са от такова естество.
Като съставител понякога допълвам описанието на случилото се. Често самият очевидец постъпва така, връщайки се назад. Така прави редник Томас от 43-ти британски полк, когато описва позициите на Торес Ведрас. Втори разказ от същия период е от друг "Томас", който е бил редник в 71-ви полк на Шотландската пехота.

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2020