Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Защо сме такива? / Иван Еленков, Румен Даскалов, 1994. Сборник.

Защо сме такива? / Иван Еленков, Румен Даскалов, 1994. Сборник.
Защо сме такива? / Иван Еленков, Румен Даскалов, 1994. Сборник.
Автор: Еленков, Иван; Румен Даскалов
Издател: Просвета
Година: 1994
Наличност: 1
Цена: 35,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 50 лв.

Книгата е в много добро състояние.

меки корици
495 стр.
формат 235/160 мм
Изд. "Просвета", София, 1994. 

Защо сме такива? В търсене на българската културна идентичност.

Подбраните тук произведения са писани по различно време — от началото на века докъм 40-те години. Някои от авторите са известни фигури в българската култура, други, поради превратностите на историята, са останали извън вниманието на широката аудитория и интересът към тях тепърва се възражда. Но това са все хора, посветили се на литературата и изкустВото, на хуманитарното и социалното познание. Хора, търсили през годините отговор на въпросите: Какви сме ние, българите? Откъде идваме? Защо сме такива, каквито сме?...Текстовете са различни по своя характер — философско-исторически опити за осмисляне на определящите сили в нашата история и историческата ни „съдба", анализи на българската „модерност" или пък на традиционната ни народна култура, опити за проникване в българския национален „характер и манталитет". Не дистанцирано и обективистично научно знание, а съпреживяващо самопознание. 
Извадени от своя позабравен първоначален социален и интелектуален контекст, събраните в тази книга есета влизат в своеобразен диалог помежду си. Разговор, а и размисъл, който е започнал отдавна и ще продължи дотогава, докато се определяме като нация. 

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2020