Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Ненко Балкански. Монография от Атанас Божков.

Ненко Балкански. Монография от Атанас Божков.
Автор: Божков, Атанас
Издател: Български художник
Година: 1977
Наличност: Изчерпан
Цена: 0,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 50 лв.
Направете заявка

Книгата е в много добро състояние, но кориците са запрашени и потъмнели, липсва обложката. Безплатна доставка в България.

Ненко Балкански е един от най-изтъкнатите български художници. Неговото богато и разнообразно творчество е подчертано реалистично, наситено с голяма емоционално с т и силно въздействие. В монографията се проследява пътят на художника, който работи с голям успех във всички жанрове на живописта, на първо място фигурални композиции и портрети. Народният художник проф. Ненко Балкански е дългогодишен педагог и носител на много отличия и държавни награди. Изданието ще представлява интерес за специалисти и любители на изкуството.
В изданието са включени 317 черно-бели и 43 цветни репродукции, библиография и резюме на руски, английски, френски и немски език.
285 стр., 240/310 мм.

Издателство "Български художник" 1977 г. Тираж 2120 бр.

Съдържа 364 цветни и чернобели репродукции, библиография, биографични данни, каталог с избрани творби на художника и резюмета на няколко езика.
Обширна монография върху живота и творчеството на големия български художник.
 

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2020