Спомените на Розата - Консуело дьо Сент- Екзюпери

Спомените на Розата - Консуело дьо Сент- Екзюпери
Автор: Сент- Екзюпери, Консуело дьо
Издател: Албор
Година: 2000
Наличност: 1
Цена: 10,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 50 лв.

! Внимание, намалението за тази книга важи при минимум 20.00 лева стойност на поръчката (10.00 лв. при получаване от магазина). При поръчки под 20.00(10.00)лв. важи по-високата ценаРазгледайте и другите ни предложения от категория "Най-изгодно в мрежата".

Книгата е в много добро състояние.

 меки  корици 

317 стр.
формат 200/130 мм
изд. "Албор", София, 2000 г.

Превод: Албена Попова

Откритият ръкопис със спомените на Консуело за любовта й със Сент-Егзюпери разказва за тяхното поетично и бохемско съществуване, проследява фаталната страст, която свързва съпружеската двойка. Трескави събирания и жестоки раздели, апартаменти под наем и хотелски стаи, нощи на самотно чакане и на съвършено щастие, изневери и одобрявания, материални трудности и слава, всичко е тук, свидетелствата на Консуело за една необикновена любов.
Консуело, салвадорката, нараняваната и обожавана роза на Малкия принц, умее да разказва като истинска Шехеразада. Нейните „Спомени", писани на пелюр и непохватно подвързани с дебел черен картон, ни приканват за нов поглед към личността на Сент-Егзюпери. Под нейното перо той се явява пред нас без ореола си на писател моралист. Явява се със своите човешки слабости и величие. Какво като легендата се е пропукала? Благодарение на Консуело днес той е по-земен, по-близо до нас, неговите читатели и почитатели.

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница АлбаБукс София - Антикварни книги © 2019