Животът. Начин на употреба. Библиотека "Избрани романи", номер 9. [Жорж Перек]

Животът. Начин на употреба. Библиотека "Избрани романи", номер 9. [Жорж Перек]
Автор: Перек, Жорж
Издател: Народна култура
Година: 1980
Наличност: Изчерпан
Цена: 3,50 лв. 2,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 50 лв.
Направете заявка

! Внимание, намалението за тази книга важи при минимум 20.00 лева стойност на поръчката (10.00 лв. при получаване от магазина). При поръчки под 20.00(10.00)лв. важи по-високата ценаРазгледайте и другите ни предложения от категория "Най-изгодно в мрежата".

Книгата е в много добро състояние.

твърди  корици, с обложка
660 стр.
формат 200/130 мм
изд. "Народна култура, София, 1980 г.

Превод: Бояна Петрова

Животът. Начин на употреба е шедьовър, който се нарежда в световната литература до „Божествена комедия” на Данте и „Кентърбърийски разкази” на Чосър.

 Подробностите са „прилагателните“ на битието, цветовете, без които то би било сиво защитно покривало, наметнато върху най-уязвимите му места.

Има обаче подробности и подробности. Спасителни, тиранични, нужни и ненужни, значими и нищожни; такива, които са по-важни от главното, та то ги допълва; други, чиято цел е да отвличат вниманието именно от него; трети, които ни вдъхват сигурност, разкривайки несигурността на други; четвърти, които…

И ако Животът. Начин на употреба представлява истинска енциклопедия на всевъзможни подробности, изострената чувствителност на Жорж Перек не би му позволила да се ограничи единствено със задачата да им съставя опис: постепенно, някак между другото и някак на шега, той ни разкрива редица истини за обществото и особено за характера на отношенията, пораждани от зависимостта спрямо материалното.

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница АлбаБукс София - Антикварни книги © 2019